RS64174

Frida Wiklund klar för ny säsong

Efter en tids fundering – Frida Wiklund är redo att gå för femte guldet: ”Ville att det skulle kännas rätt för mig och rättvist mot laget”

Villa Lidköping kan idag meddela att Frida Wiklund och klubben är överens om ett nytt kontrakt över kommande säsong.

– Det krävdes lite tid att bestämma mig inför den här säsongen, jag ville att det skulle kännas rätt för mig och rättvist mot laget. Jag trivs så oerhört bra i gruppen och i föreningen men det finns utmaningar att få det att gå ihop med arbetslivet och pendling. Nu har vi kommit fram till en lösning som känns väldigt bra och jag är extremt laddad inför kommande säsong, säger Frida som under fjolåret fick arbeta hårt för att pussla ihop vardagslivet med jobb och bandy på elitnivå.

Hur mår man som mästare – för fjärde året?

– Självklart mår man bra, det känns nästan lite surrealistiskt när du säger att det är fjärde året på raken. Då kan jag känna mig väldigt stolt över den resa vi gjort som lag sett över de här åren.

Beskriv den här finalupplevelsen?

– Jag kände att vi var väldigt lugna och koncentrerade på uppgiften. Den känslan och det pirret som sprider sig inom gruppen inför en sådan match är speciell och nervositeten gör ju att man känner att det egentligen kan gå hur som helst. När vi väl är inne på isen så känner jag ändå att vi lyckades bibehålla det lugnet och successivt klev fler och fler spelare fram och levererade när det behövdes. Det är sådana avgörande lägen som behövs i en final för att laget ska växa. Sedan var vi ju otroligt revanschsugna efter förlusten i Cupen.

Frida är en av spelarna som varit med från start och står för en trygghet i den trupp som nu är laget att slå. Hon vet hur det känns att jaga och att bli jagad. Något som kommer att bli viktigt till kommande säsong – tillsammans med en trupp som fått ett par yngre tillskott.

– Flera av oss har ju spelat ihop i så många år så vi är ju väldigt trygga med varandra. Jag tror att det gör oss till en väldigt stark grupp som också har väldigt roligt ihop. Nu har truppen fyllts på med unga talanger och det ska bli spännande att se dem växa och ta för sig.

Vad blir målsättningen?

– Vår målsättning är ju givetvis densamma som den varit tidigare säsonger, vi älskar att tävla och spelar för att vinna. Med det sagt blir ju pressen högre och högre för varje säsong – och de andra lagen blir hela tiden bättre.  Jag tycker om vårt koncept och jag litar på det spel vi spelar. Jag tror att vi någonstans lärt oss att lita på processen och på varandra. Som försvarsspelare låter det kanske kaxigt att säga att vi behöver utveckla skyttet utifrån, men det känns som att vi hade blivit ännu tyngre att möta om vi blev skarpare i skyttet än vad vi var i fjol.

TUMME SASONGSKORT VLBK BANNER


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln