Förlust i den andra semifinalen på bortaplan..

11 mars 2017 20:00
3-0 (0-0)

Mållöst Villa Lidköping i andra semifinalen mot Bollnäs!

Ett samlat Bollnäs släppte inte till något på hemmaplan när Villa Lidköping kom på besök. En viktig match för Villa då man förlorat första mötet hemma, men spelet ville inte gå Villas väg denna kväll som slutade 3-0 till Bollnäs.

Bollnäs började matchen väldigt aggressivt och Villa hade svårt att få kontroll på bollen. Redan efter 5 minuter kunde matchens gigant Per Hellmyrs spela upp till Christian Mickelsson som satte 1-0 till hemmalaget.

Redan 41 sekunder senare var det dags igen. Villa slarvade i passningsspelet och Hellmyrs fick tag i bollen och dribblade från egen planhalva genom hela Villas lag och placerade den bakom Thimfors i målet till 2-0. Chockstart för Villa. Johan Sixtensson, tränare i Villa, samlade laget i en time-out direkt efter andra målet.

Bollnäs var samlade och stressade Villas spelare till att göra enkla misstag vilket ledde till farliga omställningar.

Efter drygt 20 minuter såg Villa i alla fall till att få lite mer kontroll på bollen men fortsatt inga vassa avslut. Istället fick matchens bästa spelare Per Hellmyrs avgöra igen när han slog in ett inslag nära högra hörnflaggan och Ville Altonen viftade till med misstänkt hög klubba framför Villas mål och på volley slog han in 3-0.

Strax innan första halvlek var slut testade Johan Esplund på ett skott men tyvärr på fel sida burgaveln. Detta var Villas enda vassa avslut under hela första halvlek.

I andra halvlek började Villa spela mer på tå. Det var tydligt att försvaret fått tillsägelse om att stänga Bollnäs anfallsspelare. Mer kroppskontakt gjorde att flera anfall för Bollnäs kunde avfärdas i god tid innan det blev farligt. Men Bollnäs försvar var omöjligt att komma igenom. Trots flera försök med att lyfta bollen högt i planen hade inte Villa turen på sin sida och fick inte in bollen i mål. Tiden på klockan gick inte Villas väg och med 15 minuter kvar hade Villa endast 7 utespelare på plan. Uppförsbacken kändes oändlig.

Efter en mållös andra halvlek kunde Bollnäs jubla över ännu en seger och Villas lag har en hel del att gå igenom innan returmötet i Sparbanken Lidköping Arena på tisdag. Men mycket kan hända i bandy och än är inget avgjort. Hoppas nu på stort publikstöd på tisdag som hjälper hela Villas lag till seger! ALLA TILL ARENAN!

Gabriella Fernhag

 


 

Målskyttar:

1-0 Christian Mickelsson (Per Hellmyrs) 5
2-0 Per Hellmyrs 6
3-0 Ville Altonen (Per Hellmyrs) 39
—–HALVTID—–
—–FULLTID—–

 

Hörnor:
Bollnäs GIF: 3
Villa Lidköping: 4
 

Utvisningar:
Bollnäs GIF: 3×10
Villa Lidköping: 2×10

Publiksiffra: 2124

Laguppställning Villa Lidköping BK

6. Martin Karlsson
7. Joel Broberg (Jr)
8. Ludvig Johansson
10. David Karlsson (K)
11. Tobias Backman 
12. Tim Persson
19. Christoffer Norin
21. Axel Ekholm
22. Martin Andreasson
24. Martin Johansson
75. Jesper Eriksson
79. Jon Karlsson (RMv)
83. Daniel Andersson
88. Jesper Thimfors (Mv)
91. Johan Esplund
92. Petter Björling
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se