Edsbyn vann sin första semifinalmatch..

7 mars 2018 19:00
6-4 (3-2)

Hörnorna fällde Villa: ”Man ska ha klart för sig att det är svårt att vinna här”

Tre hörnmål och tre spelmål blev Villas fall – Trots bra spel kunde Villa inte beveka Edsbyn och föll med 6-4 i den tredje av fem matcher i semifinalserien.

Det var annars Villa som inledde bäst och redan i den andra minuten kunde Martin Karlsson sätta 1-0 för Villa. Det var ett löst skott, som styrdes in bakom Edsbyns målvakt.

Båda lagen startade intensivt och målchanserna var många. Det var dock Villa som kunde dra ifrån till 2-0  efter 14 spelade minuter. Edsbyn lågt högt i anfall och Johan Esplund spelade upp till Joel, som själv skrinnade fram och slog in 2-0 för Villa.

– Vi startar bra, tycker att dom ser lite darriga ut. Det var inte helt orättvist att vi hade 2-0, sen känns det som att vi inte jobbar klart alla situationer fullt ut, säger Mikael Borstner efter matchen.

I den 22:a matchminuten fick Edsbyn en hörna, som Oscar Wikblad slog in och 5 minuter senare kunde Jonas Edling kvittera till 2-2, efter att Jesper Thimfors i Villas mål släppt en retur.

Edsbyn fick efter det ny energi och efter att Daniel Liw slagit in en hörna till 3-2 för Edsbyn, tog Villa time-out. Efter denna höjdes spelkvalitén, men några fler mål föll inte i första halvleken.

– Jag tycker att det fungerar bra efter timeouten, vi avslutar andra halvlek bra och får sedan även en bra start i andra halvlek också.

I den andra halvleken fortsatte Villa att styra och pressa och efter 53 minuter kunde David Karlsson kvittera till 3-3 på ett skott som knappt nådde styrfart.

Det dröjde dock inte mer än 2 minuter innan Edsbyn återtog ledningen, ännu en gång på en hörna, som Mattias Hammarström slog in till 4-3 för hemmalaget.

Villa gav dock inte tappt och i matchminut 65 var det Villas tur att få in en hörna. Först missade David Karlsson, sedan Martin Karlsson innan Tim Persson slutligen fick in bollen bakom Edsbyns målvakt till 4-4.

Villa fortsatte att agera som ett piggt lag och efter 74 minuter tog Edsbyn time-out. Detta gjorde susen för hemmalaget som återigen kunde ta ledningen. Det var Tuomas Määttä som slog in 5-4 för Edsbyn.

Spiken i kistan satte Edsbyns Mattias Hammarsröm i matchminut 82, efter att ha blivit frispelad, när Villa låg högt uppe och försökte kvittera. Det blev seger för Edsbyn med 6-4.

– Vi skapar ju lägen för att vinna den här matchen. Vi är där men det är små marginaler som avgör. Det är en bra bortamatch men det räcker inte riktigt. Dom vinner rättvist, avslutar Borstner.

Det blev en mycket välspelad match, där båda lagen verkligen ville vinna.

På fredag går match nummer 4 i semifinalserien i Sparbanken Lidköping arena. Det lär bli fullt hus i arenan, när Villa återigen har chansen att kvalificera sig för SM-final på Studenterna i Uppsala den 17 mars.

Anders Söderström

 

 


 

Målskyttar:
 

0-1 Martin Karlsson (Felix Pherson) 2
0-2 Joel Broberg (Johan Esplund) 13
1-2 Oscar Wikblad (Joakim Svensk) hörna 21
2-2 Jonas Edling 27
3-2 Daniel Liw 33
—–HALVTID—–
3-3 David Karlsson (Johan Esplund) 53
4-3 Mattias Hammarström (Daniel Burvall Jonasson) 55
4-4 Tim Persson (hörna) 64
5-4 Toumas Määttä (Hans Andersson) 77
6-4 Mattias Hammarström (Hans Andersson) 82

Hörnor:
Edsbyn: 8
Villa Lidköping: 10

Utvisningar: 
Edsbyn: 1×10
Villa Lidköping: 1×10

Laguppställning:

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvarare:
Petter Björling
Martin Andreasson
Ludvig Johansson
Tobias Backman
Felix Pherson

Mittfältare:
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Johan Esplund

Anfallare:
Joel Broberg (Jr)
David Karlsson

Avbytare:
Nikolai Jensen
Tim Persson
William Arvidsson (Jr)
Christoffer Norin
Jon Karlsson (Rmv)
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se