Härlig seger mot Vetlanda i mellandagarna

28 december 2020 18:00
8-3 (5-2)

Villa Lidköping knep seger nummer nio – Vetlanda orkade inte stå emot Villas höga press: “Fick jobba lite mer för det”

3-1 i paus blev 8-2 efter nittio minuter. Villa Lidköping rann ifrån i andra halvlek och tog två nya poäng i toppen av Elitserien.

Högt tempo och farliga målchanser åt båda håll. Så startade matchen mot Vetlanda i Sparbanken Lidköping Arena. Villa Lidköping skulle dock knipa en ledning, som men sedan aldrig släppte.

-Vi vill starta matcherna med ett högt tempo. Vi fick dock inte den utdelningen likt tidigare matcher och fick jobba lite mer för det. Vetlanda stretade på bra och har en bra målvakt som gör många räddningar, säger Johan Löfstedt som fick göra två mål i matchen.

Matchens första mål gjorde Alexander Karlgren som har varit riktigt bra det senaste. Passningen fick han från en stor dirigent för kvällen – Erik Säfström. Nummer 58 stod för fyra målgivande passningar och var inbladad i det mesta, både offensivt och defensivt.

Tim Persson ökade på till 2-0 med hjälp av Christoffer Edlund innan det var dags för bortalaget att få göra sitt första mål. Filip Bringe satte distinkt 2-1 i favoritvinkel.

Johan Löfstedt fick sedan dra nytta av sitt fina skott när han från ganska lång distans kunde smälla in 3-1 bakom Andreas Borvall.

-Vi var nöjda att vi hade 3-1 som är en bra förutstättning för att lyckas i den andra halvleken. Sedan var vi inte tillfreds med hur vi agerade med bollen, Vetlanda får ställa om rätt mycket på oss och det hade vi pratat om att dom inte skulle få göra. Vi försökte bli lite vassare när vi hade bollen och det tycker jag vi blev, berättar Löfstedt.

Vad kan man göra för att förhindra omställningarna då.. Ni anfaller ju med väldigt mycket folk så det kan bli stora ytor bakåt?

-Det är balansgång, samtidigt måste vi våga slå passningarna och sätta bollar i djupet när vi har lägen. Vi kan inte bara hålla i bollen för då händer det inget i vårt spel. Hellre att vi slår bollen och försöker hitta fram än att det inte händer något. Ibland studsar det inte vår väg när dom står så kompakt, då är det svårt att skapa lägen. Idag var en sådan dag, i första halvlek.

Tim Persson fick välförtjänt göra två mål i matchen och Christoffer Edlund gjorde återigen ett hattrick. Edlund är nu uppe i hela 30 mål på elva matcher. På onsdag ska Villa Lidköping möta Sandviken på hemmaplan men matchen är i fara då Sandviken har covidsymtom i laget. 

-Det är bara att ladda på för match. Blir det inget så är det bara att fira nyår, avslutar Löfstedt.

Matchfakta (Villa Lidköping – Vetlanda BK 8-2)

1-0 Alexander Karlgen (Erik Säfström) 14
2-0 Tim Persson (Christoffer Edlund) 17
2-1 Filip Bringe (Axel Ekholm)
3-1 Johan Löfstedt (Erik Säfström) 36
—–HALVTID—
4-1 Johan Löfstedt (Martin Karlsson) 51 hörna
5-1 Christoffer Edlund (Erik Säfström) 58
6-2 Joakim Andersson (Patrik Johansson) 66
7-2 Christoffer Edlund (Erik Säfström) 80
8-2 Christoffer Edlund (Martin Karlsson) 92

Hörnor:

Villa Lidköping: 20
Vetlanda BK: 7

Utvisningar:

Villa Lidköping: 0x10
Vetlanda BK: 2×10

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Alexander Karlgren – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Johan Löfstedt – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Joel Broberg

Avbytare: Albin Thomsen, Alexander Härndahl (Jr), Petter Björing, Theo Lewerin, Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se