Förnedrande i tredje semifinalen - Villa var chanslöst mot Västerås

4 mars 2015 18:00
8-0 (2-0)

Förnedrande i tredje semifinalen – Villa var chanslöst mot Västerås

Sämsta tänkbara start i den tredje semifinalen och det blev en förnedrande kväll i ABB Arena i Västerås. Västerås SK vann onsdagskvällens tredje semifinal med förkrossande 8-0 (6-0) och kan efter tre raka vinster bereda sig på SM-finalen på Tele 2 Arena den 14 mars.
Trots 0-2 i matcher fanns det ändå förhoppning om att den här semifinalserien skulle leva vidare. Då hade Villa behövt en bra start, men istället tar VSK ledningen redan i första minuten genom Ted Bergström. När Johan Esplund mycket elegant sätter tvåan efter en 13 minuter in i matchen känns allt avgjort. Sedan rullar det bra på och 6-0 i halvtid till hemmalaget säger givetvis det mesta.
Andra halvlek blev en enda transportsträcka och all tjusning när en bandymatch är jämn och spännande var bortblåst. Det blev ytterligare ett par VSK-mål och Villa Lidköpings spelare fick inkassera en förlust som kommer att svida länge, länge. Det räckte inte ens att få en straff för att spräcka nollan. David Karlsson olycklig skytt.

Inte slut ändå
Säsongen brukar ju vara slut efter förlust i semifinalen, men så är det som bekant inte i år. Det blir alltså en bronsmatch som väntar Villa som ”förmatch” till den final som Västerås SK får spela på lördagseftermiddagen den 14 mars.
Just efter den här smärtsamma matchen känns det kanske inte så motiverande att spela om bronset. Villa får dock en dryg vecka på sig att ladda om och göra en bra avslutning på säsongen.
Stämningen efter matchen var givetvis mer än dämpad och några kloka kommentarer från spelare och ledare är knappast att begära…
Kollektivet Villa Lidköping kan så mycket bättre, men lite plus måste ändå ges till Mattias Johansson och Martin Andreasson.
Att Daniel Andersson varit krasslig märktes. Danne hade förstås vara på topp för att Villa skulle kunna ge ett mycket starkt Västerås en match.

Bergwall fenomenal
Västerås blir storfavorit till SM-guld oavsett vem som kommer att stå för motståndet. Andreas Bergwall har varit helt otroligt bra i hela serien. När han räddade Daniel Anderssons friläge när den här matchen fortfarande inte var avgjord växte Bergwall som spöke ytterligare.

Johan Esplunds snygga mål är ett minne från matchen, men det avgörande är annars att VSK är bra på alla platser och säkerligen Sveriges bästa bandylag säsongen 2014-15.

Bengt Andersson
 

Målskyttar

1-0 Ted Bergström (Jonas Nilsson) 1
2-0 Johan Esplund (Tobias Holmberg) 12
3-0 Magnus Joneby (Johan Esplund), hörna 37
4-0 Patrik Sjöström (Oscar Gröhn), hörna 40
5-0 Stefan Edberg, hörna 43
6-0 Tobias Holmberg 45
—–halvtid—–
7-0 Jonas Nilsson (Ted Bergström) 47
8-0 Mikael Olsson (Anders Bruun) 53

Utvisningar:
Västerås: 1×10
Villa Lidköping: 2×10

Hörnor:
Västerås: 9
Villa Lidköping: 7

Publik: 3412

Domare: Roland Fager, Tomas Ljung, Jimmy Elwing, Thomas Persson.

Villas laguppställning

5 Linus Rönnqvist
6 Martin Karlsson
7 Lars Fall
8 Christian Älvegran
9 Erik Rosengren
10 David Karlsson
12 Tim Persson
15 David Borvall
20 Mattias Johansson
21 Jesper Bryngelson
22 Martin Andreasson
24 Martin Johansson
25 Tobias Nyberg
28 Daniel Lehnbom
34 Jakob Säleby
64 Johan Karlsson
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79 Jon Karlsson
80 Philip Florén
83 Daniel Andersson
92 Petter Björling