Starkt år för Villa Lidköping BK – både sportsligt och ekonomiskt


Villa Lidköpings ordförande Anders Fredriksson och årsmötets ordförande Kenth Lindström.


Villa Lidköping BK kan se tillbaka på ett mycket starkt år när det gäller både det sportsliga och ekonomiska. Kulmen på det gångna året var givetvis SM-finalen i Uppsala mot Sandvikens AIK. Vid årsmötet i Villarestaurangen på Sparbanken Lidköping Arena kunde konstateras att det även ekonomiskt varit ett bra år.
– Utvecklingen har varit mycket god. Att framgångarna för både vårt elitlag och ungdomsverksamheten följs av en stärkt ekonomi känns väldigt bra, konstaterar ordföranden Anders Fredriksson.

Stort engagemang
De sportsliga framgångarna har återspeglats publikmässigt. För tredje året i rad kan Villa Lidköping visa publiksiffror i hemmaarenan på över 50 000. De 18 matcherna sågs totalt av 57 654 personer, vilket betyder ett genomsnitt på 3 203.
– Vi kan stolt konstatera att våra matcharrangemang har blivit mycket uppskattade och lockar även en delvis ny publik, säger klubbchef Jonas Johansson.

Bred ungdomsverksamhet
Elitlaget lyckades efter en något trevande inledning av seriespelet mycket bra. Det blev en andraplats i elitserien efter en kamp in i sista matchens slutminuter med Sandvikens AIK. Efter fem matcher mot IFK Kungälv i kvartsfinalerna och fyra mot Bollnäs i semifinalerna blev det tredje SM-finalen i Villas historia. Sandviken avgick med segern även här, men Villa var ytterst nära att kvittera till 6-6 i slutminuterna.
– Minst lika glädjande som A-lagets framgångar är vår ungdomsverksamhet, säger Anders Fredriksson.

Över 20 lag var igång i seriespel. J 20-laget var ytterst nära SM-final, men föll snöpligt mot Edsbyn i andra semifinalens slutskede. För klubben är könsfördelningen också viktig. Damlaget har spelat i division I och flickverksamheten bedrivs tillsammans med Lidköpings AIK. Sommarbandyskolan är ett annat lyckat inslag och lockade över 200 ungdomar från hela Norden. Även i år är intresset stort för sommarbandyskolan som genomförs under två veckor i augusti.

Stärkt ekonomi
Villa Lidköpings bokslut för 2011-12 visade att omsättningen ökat till drygt 14,4 miljoner kr jämfört med 11,7 året innan. Överskottet blev 618 000 kr. Efter utbetalning av de resultatbaserade lönedelarna överförs 300 000 kr till föreningens egna kapital.
– Det här betyder att vi har möjlighet att gå vidare med utvecklingen av föreningen. Målet är att fortsätta öka intresset såväl publikt som intresset kring våra ungdoms-, junior- och seniorlag på en hög nivå. Detta finns också med i den femårsplan som styrelsen jobbat fram, säger Anders Fredriksson.

Även för det helägda restaurangbolaget blev det en vinst och omsättningen ökade till 8,9 miljoner kr. Totalt omsätts 23,3 miljoner kr.
– Vår egna restaurangverksamhet betyder mycket för att kunna erbjuda bra och attraktiva matcharrangemang, säger Jonas Johansson.

Nya styrelseledamöter
Vid årsmötet avgick Anne Holopainen och Mattias Nilsson ur styrelsen. Nyvalda blev Ingrid Fasth och Daniel Behlander. Anders Fredriksson omvaldes till ordförande och styrelsen i övrigt består av Lennart Johansson, Alf Almqvist, Bertil Arvidsson, Rogher Selmosson, Lena Lannerås och Bengt Andersson.


Villa Lidköpings nya styrelsemedlemmar; Ingrid Fasth och Daniel Behlander


Mattias Nilsson (och Anne Holopainen som saknades på mötet) avtackades för sin tid i styrelsen.