Till minne av supportern Gert Svensson

Sitter nere på Kreta for en veckas semester nar jag nås av ett SMS från min chef och tillika vår ordförande Anders Fredriksson.
Omedelbart stelnar jag till då han textat att han vill att jag ringer upp. Jag vet att något allvarligt hänt när jag nås av hans SMS. Många tankar hinner snurra på de knappt två minuter som jag far vänta på samtalet.

När jag svarar vill Anders meddela att var trogne supporter Gert Svensson hastigt lämnat jordelivet.
Nej! tänker jag. Inte Gert!
Han har ju massor kvar att göra här nere på jorden och vi har ju inte vunnit vårt guld ännu.
Gert som varit en trogen supporter länge och dessutom fungerat lite som länken mellan mig och klubben och våra supportrar har varit omåttligt omtyckt av många.
Jag har kunnat bolla olika saker med Gert, vetat om att han framfört dem till klacken och samtidigt har jag fatt feedback och vetat att det som kommit tillbaks då varit relevant.
Gert har alltid varit den som vågat komma med kritik, sakligt, men han har alltid stått för det han sagt och trott på. Det har jag respekterat även om det ibland varit syrlig kritik som framförts och vi inte alltid har haft samma syn på vissa saker.
Tillika har jag känt att Gert respekterade mina synpunkter och vi kunde ofta bolla tankar och idéer med varandra utan att for den sakens skull komma i luven på varandra.

Gert gillade att försvara dem som hade det svårt att ta en plats och vurmade alltid for att våra egna skulle slappas fram mer, RESPEKT!
Gert var ju liksom alltid på plats också, om man åkte på bortamatch såväl cup, serie eller slutspel så visste man att Gert var på plats 9 av 10 gånger, och det är liksom någon sorts trygghet i att veta att vara trognaste fans alltid är på plats för oss.

Han unnade sig också att göra speciella resor, som när vi chartrade ett plan för att se kvartsfinalen borta mot Broberg/Söderhamn ifjol eller som ett otal World Cup-äventyr med ständige följeslagaren och kompisen Anders ”Erken” Andersson.

Gert bloggade också åt NLT förra säsongen, jag vet att han var glad och stolt over det ”hedersuppdraget” som det var att som supporter få blogga i bygdens största tidning om det lag han älskade mest.
Jag är också glad över att Gert fick uppleva den fina säsong som vi just lämnat bakom oss, även om det inte gav guld denna gång heller.

Personligen är Gert en av de som betytt mest som supporter för mig tillsammans med b.la. framlidne Leif ”Vara-Leif” Johansson och Leif ”Leffe-AIK” Jonsson.

Vi är många som kommer att sakna dig Gert, du kommer att lämna en STOR tom lucka på läktaren efter dig!!
Jag hoppas att du och alla andra Villaiter kraftsamlar ”där uppe” i vinter och ger oss den extra styrka som behövs för att vi skall ta det där efterlänktade guldet!

Aldrig glömd och för alltid ihågkommen, en for alla, alla for en!
Vila i frid Gert!

Jonas ”Sparris” Johansson
Klubbchef
Villa Lidkoping BK

Dela artikeln