J20 är klara för finalspel i Svenska Cupen

Villas J20 till finalspel i Svenska Cupen!

Det är nu klart att Villas J20 kommer spela finalspelet i Svenska Cupen. Detta genom att vända ett 4-1 underläge till 4-4 mot Vänersborg och besegra Kungälv med hela 21-1.

Första matchen spelades alltså mot IFK Vänersborg under lördagsmorgonen. Det blev en resa som skulle visa sig bli en uppförsbacke för Villa redan från matchminut 9 när Vänersborg gör 1-0 genom Jonathan Josefsson. Första halvlek blir inte någon målrik halvlek, mest tryck från Villa där man radar upp ett antal chanser men lyckas inte hitta rätt, man har även en missad straff. Det är istället Vänersborg som i minut 45 sätter dit 2-0 av Jonathan Josefsson på en kontring, vilket också blir halvtidsresultatet.

I andra halvlek får Villa ett nytt försök på straff och denna gång gör Niklas Holopainen allting rätt och sätter dit 2-1, men det dröjer bara 1 minut innan Vänersborg kan peta in 3-1 bakom Anton Sandsjö och 10 minuter senare också 4-1 genom mål av David Lång och Jonathan Josefsson. Vid det här laget så trodde nog de flesta i Vänersborg och på läktaren att det skulle bli en komfortabel vinst, men Villa hade krafter kvar. Man hade jättemånga fina anfall som slutade i fina lägen men man kunde inte få in bollen bakom Vänersborgsmålvakten Kalle Jönsson.

 Tillslut i minut 68 så hamnar Philip Florén fri med målvakten efter att en Vänersborgspelare tappar bollen på fel ställe och kan göra 4-2. Det var ett mål som satte igång Villa rejält, man gör även 4-3 i minut 81 genom Niklas Holopainen på straff, för att sedan sätta dit 4-4 målet i matchminut 87 genom ett mönsteranfall där Ludwig Johansson slår den avgörande passningen fram till Philip Florén.

Villa är även nära att avgöra matchen på stopptid när Markus Enander hamnar i vinkel och kan avsluta, målvakten gör en riktigt bra räddning. Matchen slutar 4-4 efter 90 minuter och 6-5 till Vänersborg efter straffar men det skulle visa sig att straffarna inte hade någon betydelse.  

Det var ett resultat som inte speglade matchen, Villa var laget som styrde stora delar av matchen och radade upp chanser. Vänersborg var dock bättre på att ta vara på sina chanser. Men man visar en enorm vilja och krigar till sig 4-4.

Reglerna som spelar in för att skilja lagen åt vid samma poäng är först målskillnad, detta gjorde att Villa var tvungna att ösa in mål mot Kungälv samtidigt som man inte fick släppa till något bakåt.

Matchen mot Kungälv kan man säga blev en ganska målrik match där Villa lyckades sätta dit hela 21 mål och bara släppa 1 mål bakåt. Man märkte på spelarna att det bara fanns en sak i sikte och det var att göra så mycket mål man bara kunde. Kungälv hade ingenting att säga till om och det blev en ganska enformig historia. Villa satte de flesta lägena man fick och resultatet rann iväg rejält, en match där bland annat Philip Florén gör 10 mål.

Kommentaren vi fick av Philip efter matchen i omklädningsrummet var:

– Ja, men jag skulle ju gjort mer mål.

Matchen slutar alltså 21-1 och med det resultatet så satte Villa hög press på Vänersborg som alltså blev tvungna att göra 21 mål mot Kungälv för att ta sig vidare och därmed slå ut Villa.

Vänersborg – Kungälv som spelades idag söndag, slutade 15-3 till Vänersborg.

– Jag var riktigt nervös där ett tag när Vänersborg hade en ledning på 4-0 efter bara dryga 10 minuter men det löste ju sig bra tillslut, säger en lättad Martin Karlsson, spelare i Villas J20.

Med det resultatet så är alltså Villas J20 klara för finalspelet i Svenska Cupen där Edsbyn, Sirius och Vetlanda väntar. Matcherna spelas om två helger i antingen Edsbyn eller Sandviken.

Vi ser fram emot att spela finalspel i Svenska Cupen och nu får vi mäta oss med toppen i svensk juniorbandy. Vi kommer självklart att gå för guldet, vi är riktigt revanschsugna från förra årets andraplats. Vi har även fått bevis under helgen på hur vår hårda träning har gett resultat, det visar vi inte minst sista kvarten mot Vänersborg där vi hämtar upp ett 4-1 underläge till 4-4, säger Daniel Behlander, ledare i Villas J20.

Villas målskyttar under helgen:

 

Philip Florén – 12 mål

Niklas Holopainen – 4 mål

Rasmus Abrahamsson – 3 mål

Jerker Ortman – 3 mål

Martin Karlsson – 2 mål

Alex Adeheimer – 1 mål

Dela artikeln