Stjärnspäckad ispremiär!

Villa Lidköping möter landslaget – Nye förbundskaptenens första match!

Ispremiären inför den kommande bandysäsongen har blivit ett begrepp och är ett populärt publikarrangemang i Lidköping. När det är dags att dra igång bandysäsongen 2015-16 kommer Villa Lidköpings intressanta trupp att få bästa tänkbara motstånd. Svenska landslaget under ledning av nye förbundskaptenen Svenne Olsson kommer nämligen att stå för motståndet i Sparbanken Lidköping Arena den 4 augusti.

– Vi har haft publik på omkring 2 000 personer vid de senaste ispremiärerna. Nu siktar vi på 3 000, säger Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.

Liksom vid ispremiären förra året kommer det att arrangeras Bissen Brainwalk – en promenad där det görs en insamling där samtliga intäkter går till forskningen om hjärnans sjukdomar, samma forskning som räddade bandyprofilen “Bissen” Larssons liv när han drabbades av hjärnblödning och stroke för drygt fyra år sedan.

Landslagets första samling

På fredagen kungjorde Bandyförbundet att Svenne Olsson blir bandyns nye förbundskapten. Svenne har varit assisterande förbundskapten till Jonas Claesson de senaste två åren och har en lång karriär bakom sig i Broberg/Söderhamn.

– Att få börja i Lidköping känns fantastiskt kul. Vi vet att det blir en härlig inramning och det är alltid kul at komma till Sparbanken Lidköping Arena, säger den nye förbundskaptenen.

Landslagstruppen kommer att tillbringa tre dagar i Lidköping. Efter matchen mot Villa Lidköping – den spelas i 2 x 30 minuter – får spelare och ledare ägna sig åt planering och inte minst aktiviteter som får prägel av teambuilding över sig.

– Vi ska förhoppningsvis hinna med både lite fiske och golf under dagarna, tror Svenne Olsson.

Toppspelare på plats

Vid årets ispremiär kommer alltså många av världens bästa bandyspelare att finnas på plats. Själva matchen får naturligtvis en ganska lättsam prägel över sig men det blir ändå en ”riktig” bandymatch. Intervjuer med aktuella profiler bjuds publiken på och det kommer att finnas möjligheter att få autografer. Utlottningar av olika slag blir det också.

– Det här ska bli en härlig bandyfest med massor av överraskningar och trevliga inslag, lovar ”Sparris” Johansson.

Ispremiären äger rum under Villa Lidköpings populära Sommarbandyskola och de unga deltagarna där får alltså chans att se sina idoler på nära håll. 

Läs mer om evenemanget på http://bbw.vlbk.se/, klicka HÄR för att komma till Facebookevenemanget.  
Läs mer om Mathias "Bissen" Larsson och Bissenbrainwalk på http://www.bissenbrainwalk.se/

Dela artikeln