DAM: två segrar och två förluster i genrepet!

Två segrar och två förluster i genrepet – Det blev inget slutspel i World Cup för damlaget men fyra viktiga matcher inför elitseriepremiären.

I helgen har Villa Lidköpings damlag spelat World Cup i Ale Arena, en turnering där lag från Sverige, Ryssland och Norge deltog.

Villa Lidköping inledde på bästa sätt i Ale arena på fredagen när laget besegrade Sunvära med komfortabla 10–1 i den första gruppspelsmatchen. Agnes Ögren stod för fyra av målen.

På lördagsmorgonen väntade tuffare motstånd när AIK stod på andra sidan mittlinjen. Ett AIK som har värvat friskt och kommer till säsongen med ett starkt lag på pappret. Det blev en jämn och en ojämn halvlek. Olivia Rustas gav Villa ledningen med 1–0 i den femte minuten, AIK vände på matchen men Annie Berners 2–3-reducering såg till att matchen var jämn i halvtid.

Den andra halvleken blev tuffare och AIK kunde tillslut vinna matchen med 7–3.

Den sista gruppspelsmatchen spelades mot det regerande mästarlaget Record, från Ryssland. En match som man förlorade med 9-0, det ryska laget gick även till final, där förlorade man mot Kareby.

En seger och två förluster innebar att damlaget slutade trea i gruppen och därmed missade en semifinalplats.

Helgen avslutades på söndagen med en placeringsmatch mot Skirö – då blev det seger med 3–2, och därmed slutade laget sjua totalt.

Om två veckor startar laget sin historiska säsong i landets högsta serie. Säsongen startar med en bortamatch mot just Skirö och hemmapremiären blir den 18 november, 20.00 i Sparbanken Lidköping Arena.

Före damernas hemmapremiär, 17.00, spelar herrlaget elitseriematch mot Vetlanda BK – din biljett till herrmatchen gäller även på dammatchen. 
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln