per fahlen 1

Pär Fahlén blir ny huvudtränare i P17

Pär Fahlén blir ny huvudtränare i P17 – så ser tränarstaben ut inför säsongen 20/21

Nu står det klart att den forna Villaspelaren, Pär Fahlén blir ny huvudtränare i Villa Lidköpings P17 nästa säsong.

-Det här känns som helt rätt miljö för mig. Jag har följt Villas ungdomsbandy under en längre tid och det känns jätteinspirerande att få leda den här gruppen nästa säsong, säger Pär när vi möter honom ute på Läckö Golfklubb där han tillvardags arbetar som Greenkeeper.

Med 11 Elitseriesäsonger (3 i Villa Lidköping) och 7 Allsvenska så är det en rutinerad bandyherre som Villa Lidköpings ungdomsverksamhet har lyckats knyta åt sig till nästa säsong.

Förutom alla säsonger som spelare så har Pär på senare år både spelat och tränat Lidköpings AIK. Han avslutade sin aktiva karriär i Gripen Trollhättan och nu står det alltså klart att han kommer vara huvudtränare i Villas P17, ett lag som vann guld i mitten på mars.

-Pär passar bra in i den typen av tränare som vi eftersöker i våra juniorled, han har en bra och gedigen bakgrund samt att han står bakom Villa Lidköpings synsätt på hur vi ska fostra spelare, på och utanför isen. Vi har haft en längre dialog under ett par års tid så det är extra kul att vi hittat en bra lösning inför säsongen 20/21, säger Viktor Bergkvist, ungdom- och junioransvarig i Villa Lidköping.

 

Stort tack

Villa Lidköping har haft en helt fantastisk juniorsäsong. Föreningen har gjort bra framsteg på både F17 och P16. Det stora som har hänt är givetvis ungdomsguldet på P17 och SM-guldet för P19. Ett långt och hårt arbete har äntligen givit resultat. Föreningen vill rikta ett stort tack till alla ledare som har varit involverade i och runt alla dessa lag.

-Vi vill rikta ett stort tack till Ulf Gustafsson för långvarigt ansvar som lagansvarig i föreningen, han fick avsluta säsongen med ett SM-guld för P19, säger Viktor och passar på att tacka P17-lagets trojka med:

Andreas Ingemarsson i spetsen tillsammans med Gustav Knutsson, Patrik Bergström, Kjell Amandusson och Göran Johansson.

Nya ledarstab i Villa Lidköpings P17 ser ut på följande sätt: Pär Fahlén huvudtränare, Oliver Johansson assisterande, Magnus Wernqvist assisterande, Marcus Karlsson lagansvarig.

per fahlen 2

Pär Fahlén jobbar till vardags som greenkeeper på Läckö Golfklubb


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se