FAB8450

Theo Lewerin blickar framåt efter SM-guldet med P19

”Man har lärt sig nya saker varje dag” – Theo Lewerin om den lärorika dubbleringen och målsättningen efter juniorbandyn

22 matcher. 2 oavgjorda. 1 SM-guld. Där har ni Theo Lewerins P19-facit efter den här säsongen. En säsong som också har innehållit matcher och träningar med klubbens herrlag.

-Det har varit fantastiskt kul och lärorikt att få spela båda med P19 och med herrlaget. Man lär sig något nytt varje dag med herrlaget, speciellt när man på så nära håll får se hur dom agerar på träningar och matcher. Det är något som jag försökt ta med ner till P19. Det har blivit mycket matcher i vinter vilket har varit väldigt roligt, säger Lewerin.

Med P19 blev det SM-guld, klubben första sedan 2004, efter 6–3 mot Vetlanda. En match som Villa Lidköping vann helt välförtjänt.

-Jag tycker att vår säsong har varit grym. Vi har inte förlorat en enda match den här säsongen och det säger en del om vårt lag tycker jag. Vi har även haft en grym lagsammanhållning vilket har varit väldigt roligt.

Hur var finalen tycker du?

-Vi går vi ut och spelar så som vi har sagt att vi ska göra och som vi har gjort hela säsongen, alla följer matchplanen och tog sin roll på största allvar. Det jag också tycker är en avgörande faktur är hur vi verkligen spelar på alla spelare och inte bara 2–3, det är vi är som lag som spelar och vinner. Det spelar ingen roll vilka som startar eller börjar på bänken och det är väldigt skönt, svarar Theo.

Lewerin är försvarsspelaren som inför den här säsongen kanske var okänd för dom flesta. Men efter 32 matcher i herrarnas Elitserie samt SM-slutspel har Theo gjort ett avtryck hos Villapubliken och han har gång på gång visat sina kvaliteter.

-Theo är precis en sådan försvarare som passar in i vårt lag, bra på att täcka skott och bryta med kroppen. Han har gjort många fina insatser både på match och på träning, sa lagkapten Martin Karlsson under säsongen.

Målsättning för Theo är nu tydlig. Han vill spela elitbandy.

-Min målsättning efter juniorbandyn är att få spela elitbandy, men jag är väl medveten om den tuffa konkurrensen men man får ge allt, både på träningar och de matcher man får spela och sedan hoppas att man får chansen. När den kommer så ska jag ta den.

FAB8025

Theo (tvåa på isen, från vänster) med det obesegrade guldlaget.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se