gripen 11

Klart: Villa Lidköping och Gripen Trollhättan tecknar utvecklingsavtal

Villa Lidköping och Gripen Trollhättan tecknar ett nytt utvecklingsavtal – för första gången i klubbarnas historia: ”Känner att vi behöver utöka utvecklingsavtalen”

2020-09-15. Så lyder datumet då Villa Lidköping och Gripen Trollhättan BK tecknade ett utvecklingsavtal som ska ge yngre spelare chans att få spela och träna mer seniorbandy. Först ut blir Villas duo Alexander Karlgren och Theo Lewerin.

-Det här känns givetvis fantastiskt. Vi har sedan en längre tid tillbaka ett bra samarbete med Lidköpings AIK (som fortlöper) men känner nu att vi behöver utöka utvecklingsavtalen med ytterligare en klubb, säger Villas klubbdirektör, Jonas ”Sparris” Johansson och fortsätter:

-Vi är stolta över att så många bra bandyspelare som kommer från våra yngre led och utvecklas, det här avtalet med Gripen Trollhättan betyder att vi kan slussa ut fler spelare till Allsvenskan, dels för att träna och spela mer bandy men även för att utvecklas som individer och på sikt kunna komma tillbaka på ”heltid” till seniorlaget.

Avtalet som tecknades är ett så kallat utvecklingsavtal. Det betyder att spelare som skriver på dessa avtal kan spela med både Villa Lidköping i Elitserien och Gripen Trollhättan i Allsvenskan.

Först ut att få ta del av det här är Alexander Karlgren och Theo Lewerin som nu får chans att träna och spela med två seniorlag.

-Det finns aldrig någon som får speltid gratis, det är något man förtjänar. Det här avtalet ger såklart både Alexander och Theo en chans att utvecklas som bandyspelare men det är upp till dom att förtjäna sin speltid. En annan aspekt är Elitseriens tuffa spelschema. Det kanske blir extra viktigt den här säsongen när Elitserien komprimeras efter årsskiftet, vid träningar som vårt herrlag kanske bara skakar av benen så kan istället ”Alex” och Theo träna 100 procent med Gripen.

”SM-guld och A-lagskontrakt”

Alexander Karlgren och Theo Lewerin vann SM-guld med P19 i vintras. Båda två har sedan dess skrivit A-lagskontrakt och nästa steg för duon är alltså det nya utvecklingsavtalet med Gripen Trollhättan.

-Det här avtalet är jättebra och Gripen är ett väldigt bra lag med bra tränare så det känns toppen. Det gynnar mig i längden att man får vara med och träna i två bra lag, man får mer erfarenhet och träning, säger Lewerin och får medhåll av Alexander:

– Som Theo säger, det är ett jättebra avtal, det kommer vara nyttigt att få spela i ett nytt lag utanför Lidköping med nya lagkamrater och att det blir ett helt annat spel, jag tror man kan dra nytta av att kunna anpassa sitt spel efter båda delar.

Alexander och Theo är tydliga med att man aldrig är garanterad någon speltid. Nu väntar hård träning för att försöka ta en plats i en redan stark och bra startelva.

FAB8466

Theo Lewerin (längst till höger) och Alexander Karlgren (nummer 6 på tröjan) efter P19 hade säkrat SM-guldet i mars.

– Gripen har ett bra lag i år så det gäller att prestera och ta en plats först. Sedan så är det rätt stor skillnad på att träna och spela match, så man måste spela matcher för att utvecklas, säger Alexander.

Har du några egna mål med avtalstiden?

-Man vill ju såklart vara med och spela i Villa och Elitserien, så det är mitt första mål. Men om konkurrensen är hög i Gripen så är den ju ännu högre i Villa. Lyckas jag inte ta en plats där så är det perfekt att få försöka ta en plats i Gripen, och få spela matcher med dem.

”Få mer matcher och rutin”

Theo Lewerin har fått flera matcher i Villas seniorlag. Han är en framtidsman i försvarslinjen och ser kontraktet med Trollhättanlaget som en chans att få mer matcher och rutin, inför framtiden.

-Det känns jättebra att få chans till mycket matcher, samtidigt som dom har ett bra lag i Gripen så är det inte givet att man får spela, man ska förtjäna att få spela också. I och med konkurrensen så brukar det alltid bli tävling på träning, det är väldigt nyttigt.

Har du några egna mål?

-Mitt mål är att få mer matcher och rutin, det kommer göra nytta inför framtiden.

Villa Lidköping är stolta och tacksamma över det proffsiga bemötandet från Gripen som ledde fram till ett viktigt avtal för båda klubbar.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln