269967931 3102137423378505 6252832043608783103 n

F17 obesegrade i den första kvalrundan – nu åker laget till Tranås för omgång två

F17 obesegrade i den första kvalrundan – nu väntar omgång två i Tranås: ”Stod upp bra mot bra motstånd”

I helgen spelas den andra SM-kvalomgången i Tranås för Flickallsvenskan. I den första omgången knep Villa Lidköping andraplatsen två kryss och två vinster.

– Tjejerna har gjort det fantastiskt bra. Lagom till poolspelet drabbades många i laget av förkylning vilket medförde att vi endast hade 11 spelare att mönstra på, säger Johanna Stern från ledarstaben.

Den första matchdagen startades mot Skirö/Tranås. Villa Lidköping hamnade i underläge men när sedan Freja Lööf fick en passning av Lua Nyberg så var kvitteringen ett faktum. Målvakten Olivia Jacobsen kastade sedan ett långt utkast som Freja Lööf skickligt förvaltade och satte Villa i ledningen. Ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

I den andra halvlek satte Freja Lööf, denna gång assisterad av Märta Stern, sitt tredje mål.

– Efter det så tappade vi lite av vårt spel och det tog Skirö/Tranås till vara på och kunde både reducera och kvittera.

Matchen slutade 3–3 och lagen fick dela på två poäng.

I den andra matchen väntade Kareby/Surte och även där kunde Villa Lidköping ta ledningen – återigen av Freja Lööf, assisterad av Märta Stern. Elsa Folkesson utökade Villas ledning till 2–0 innan KS Bandy klev in och gjorde 2–1. Elsa (Folkesson) replikerade och tryckte in 3–1 – Ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

Likt den första matchen så orkade inte Villa Lidköping att stå emot och KS Bandy kunde, likt Skirö/Tranås, både reducera och kvittera. Dock avslutades matchen med en straff som Olivia Jacobsen räddade.

– När vi summerade den första dagen så var vi överens om att vi stod upp bra mot bra motstånd. Kanske att avsaknaden av avbytare gjorde att vi inte riktigt orkade hålla i hela vägen i matcherna, säger Johanna.

 

Dubbla segrar i avgörandet

När poolspelet skulle avgöras fick Villa Lidköping tillbaka en spelare och kunde mönstra 12 spelare. På schemat stod unga Finspång och ett derby mot IFK Vänersborg.

– Mot Finspång startade vi oerhört segt. Vi lämnade Lidköping redan vid 05.00 och det tog ett tag innan vi kom igång med vårt spel. När vi väl gjorde det så vann vi till slut med 9–0.

Lua Nyberg blev femmålsskytt, Stella Wisemark stod för två mål och Elsa Folkesson och Agnes Nilsson gjorde var sitt. Värt att notera är att Finspångs målvakt Elsa Ersman storspelade under hela matchen.  

Den sista matchen för dagen blev ett derby mellan Villa Lidköping och IFK Vänersborg – ett Vänersborg som deltog för första gången F17-sammanhang.

– Vi spelade tryggt och säkert och kontrollerade matchen på ett bra sätt och kunde vinna med 6–0.

Freja Lööf noterades för fyra mål och Alicia Larsson och Elsa Folkesson gjorde var sitt mål.

Två vinster och två oavgjorda matcher gör att Villa Lidköping slutade på en andraplats i detta poolspel med sina sex poäng. Kareby/Surte kammade hem förstaplatsen med sju poäng. Skirö/Tranås slutade på tredjeplats före IFK Vänersborg och slutligen Finspång femteplats.

Nästa kvalomgång spelas i helgen i Tranås och avgörs mellan 15–16 januari. De två bästa lagen ur södergruppen kommer så småningom möta de två bästa lagen i norrgruppen. Vinnarna där möts i en SM-final, fredagen innan dam-och herrfinalen på Studenternas.

Villa Lidköpings interna skytteliga:

  1. Freja Lööf (8 mål)
  2. Lua Nyberg (5 mål)
  3. Elsa Folkesson (3 mål)
  4. Stella Wisemark (2 mål)
  5. Agnes Nilsson (1 mål)
  6. Alicia Larsson (1 mål)

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se