SAIK bäst i första matchen

14 mars 2021 15:00
4-5 (2-3)

Rond 1 till Sandviken – Kapten Karlsson om matchen som slutade med en uddamålförlust: “Vi spelar med huvudet under armen”

Tim Persson med 1-0 och Alexander Härndahl med 2-0. Det räckte tyvärr inte. Sandviken vände runt matchen och vann med 5-4.

Som sagt så var det Tim och Alexander som gjorde matchens första mål. Villa Lidköping hade även bud på 3-0 men det var istället Linus Forslund som med lite tur kunde skjuta på en försvarare och in till 2-1. Hannes Edlund kvitterade sedan, med fyra minuter kvar till paus, på en hörna.

-Det böljar lite i början men vi har fina kontringar som vi förvaltar och det känns bra där. Sedan går vi ner oss lite och dom kvitterar och det känns som att vi är lite övdrivet negativa av 2-2 i paus. Sedan vet jag inte om det påverkar oss från start i andra men då är vi inte bra. Där rinner matchen ifrån oss, säger Martin Karlsson.

Vad det frusterat i paus?

-Lite så. Vi släpper in 2-2 nära inpå paus och då blir de lite frustrerat. Vi var nöjda på det stora hela, defensiven kändes bra men vi tar lite halvlägen istället för att ta med bollen en gång till och få hellägen. Vi befäster inte spelet och trycket så ett sätt så dom får slita i sin defensiv.

I den andra halvleken fick bortalaget en drömstart. Hannes Edlund satte 2-3 på straff och efter ett misstag på Villas högerkant så kom även 2-4.

-Jättetunga mål, vi får skylla oss själva. Jag vet inte riktigt vad som händer. Vid det första målet är vi för passiva och han får gå rakt igenom och får en straff. Sedan sker det ett misstag och det är sånt som händer när man inte är påkopplatd, det är mål vi vill undvika, men det är idrott vi håller på med, säger Karlsson.

Sandvikens Daniel Berlin satte sedan 2-5 när Villa Lidköping hade börjat arbeta sig in i matchen, ett tungt mål som skulle visa sig bli det avgörade i matchen. Martin Karlsson satte 3-5 direkt efter men sedan skulle det dröja till matchminut 90 innan Tim Persson satte 4-5. Tiden blev för knapp och Villa Lidköping lyckades aldrig slå in en kvittering.

-Vi forcerar i sista delen av matchen och vi har bud på många mål men det fattades lite idag. Det märks när vi är två man mer, vi ska med lite hjärna skapa mer hörnor och situationer, det är nästan att vi spelar som om det var tre minuter kvar när det var tjugo minuter kvar. Det är för dåligt av oss. Vi spelar lite med huvudet under armen.

Att Villa Lidköping saknade Christoffer Eldund och Felix Pherson är absolut inget som Martin ser som en ursäkt. Han förklarar:

-Vi har en fin trupp, vi kan inte skylla på att vi saknar dom. Förlorar man och gjort sitt bästa och inte räckt till, visst, men jag tycker att vi kan bättre än vad vi visar idag, och då kan man inte skylla på att folk är borta.

Sandviken knep alltså den första ronden och har nu 1-0 i semifinalserien. Nästa match spelas på tisdag i Göransson Arena och semifinal 3:5 spelas hemma på torsdag. 

Matchfakta (Villa Lidköping – Sandvikens AIK)

1-0 Tim Persson (Jesper Eriksson) 4
2-0 Alexander Härndahl (Martin Karlsson) 30
2-1 Linus Forslund (Daniel Berlin) 33
2-2 Hannes Edlund (Albin Airisniemi) 40
—–HALVTID—
2-3 Hannes Edlund (straff) 49
2-4 Hannes Edlund (Dennis Henriksen) 54
2-5 Daniel Berlin (K) (Albin Airisniemi) 60
3-5 Martin Karlsson (Johan Löfstedt) 62
4-5 Tim Persson 90

Hörnor:

Villa Lidköping:
Sandvikens AIK:

Utvisningar:

Villa Lidköping:
Sandvikens AIK:

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Petter Björling– Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Martin Karlsson – Jesper Eriksson
Joel Broberg – Tim Persson – Johan Löfstedt

Avbytare: Albin Thomsen, Alexander Härndahl (Jr), Alexander Karlgren, Theo Lewerin, Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se