Damlaget vann toppmötet

5 december 2020 16:00
7-5 (4-2)

Villa Lidköping vann den dramatiska toppmatchen mot AIK: “Vi visar det där Villahjärtat idag”

Drama, högt tempo och aggressivt försvarsspel. Ungefär så kan man summera dagens toppmöte mellan Villa Lidköping och AIK. Ett möte som Villa vann med 7-5 efter 4-4 i paus.

-Inför matchen så hade vi ju inte stött på AIK den här säsongen, vilket var lite spännande inför. Men nu i efterhand känns det jättebra och det var kul att få känna på dom, säger Lisa Östman som driver mycket av Villa Lidköpings spel från sin backposition. 

AIK klev ut stenhårt och pressade hemmalaget över hela banan. Något som skulle ge utdelning men som tillslut skulle bli deras fall. Villa Lidköping satte 1-0 och 2-0 innan det var dags för AIK att reducera och kvittera. Bortalaget hade som sagt en tydlig plan, en plan som byggde på att sätta press på Villa Lidköpings felvända spelare.

-Vi kände på oss redan inför matchen att dom skulle pressa högt upp på oss, vi har haft lite tufft med det innan men idag reder vi ut det, säger Östman

Moa Friman satte Villa i förarsätet på nytt efter en passning av storasyster Ida, men AIK släppte inte taget. Kristina Mashinskaya kvitterade till 3-3 strax innan pausvilan men var också den spelaren som var tvungen att, på ett oschysst sätt, stoppa hemmalaget i straffområdet. På straffen var det dags för Sanna Gustafsson att kliva fram och sätta 4-3.

AIK fortsatte med sin aggressiva spelstil och lyckades faktiskt att vända runt på matchen inom loppet av en minut. Diana Lipanova satte 4-4 och när sedan Villa Lidköping slog en felpass vid eget straffområde så kunde Olga Bogdanova sätta bortalaget i ledningen för första gången. Men ledningen skulle inte bli särskillt långvarig.

Tilda Ström tog tag i taktpinnen och kunde kvittera med ett distansskott och när sedan Villa Lidköping fick en ny straff så var det dags för Sanna Gustafsson igen. Gissa om hon slog en bra straff? Självklart. 6-5 var ett faktum och när AIK försökte kraftsamla sig så kunde även Villa Lidköping passa på att peta in 7-5. Tilda Ström serverade Julia Wallgren en passning i sidled och Wallgren skre slutsiffrona till 7-5.

-Vi visar det där Villahjärtat idag, spelar på alla spelare och som ett lag. Man märker att dom går ner sig i slutet och blir trötta och då får vi energi och tuggar på.

 

Matchfakta Villa Lidköping – AIK Bandy (7-5)

1-0 Tilda Ström (Ida Friman) 3
2-0 Wilma Wachenfeldt 10
2-1 Kristina Mashinskaya 18 hörna
2-2 
Olga Rodionova 22
3-2 Moa Friman (Ida Friman) 37
3-3 Kristina Mashinskaya (Anna Fosselius) 44
—–HALVTID—–
4-3 Sanna Gustafsson (straff) 52
4-4 Diana Lipanova 56
4-5 Olga Bogdanova 57
5-5 Tilda Ström (Lisa Ästman) 63
6-5 Sanna Gustafsson (straff) 70
7-5 Julia Wallgren (Tilda Ström) 80

Hörnor:

Villa Lidköping: 7
AIK: 5

Utvisningar:

Villa Lidköping: 2×10
AIK: 4×10

Så spelade Villa Lidköping:

Pernilla Elardt
Sanna Gustafsson – Lisa Östman – Viktoria Karlsson – Frida Wiklund – Annie Berner
Ida Friman – Agnes Ögren – Malin Kall
Moa Friman – Tilda Ström

Avbytare: Sofia Eriksson Julia Wallgren, Wilma Wachenfeldt och Sofie Millqvist (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se