Delat pott i hemmamötet med Sandviken

12 januari 2019 13:00
3-3 (1-1)

Hackande passningsspel förstörde för damlaget – kryss mot Sandviken: ”Vi får inte till passningsspelet och då går det inte”

Villa Lidköping har spelat årets första hemmamatch och man gjorde det mot Sandviken på lördagen. Matchen slutade 3-3 efter en hackande tillställning där Villa Lidköping inte fick spelet att klaffa.

– Det känns inte jättebra just nu, vi hade förhoppningar att vinna båda matcherna mot Sandviken den här säsongen och så blev det inte, säger tvåmålsskytten Ida Friman efter matchen.

Det var Villa Lidköping som öppnade målskyttet i matchen. Matilda Svenler smällde in 1-0 tidigt i matchen. Bortalaget hittade dock en väg tillbaka in i matchen och vända på den innan Ida Friman kvitterade precis innan halvtid.

Hur viktigt var det målet?

– Det var ett viktigt mål och det gjorde att vi kom in i matchen igen och faktiskt tog över den. Men sedan tycker jag vi tappar det i slutet.

Ida Friman satte Villa i ledningen efter 55 minuter och då kändes det som att hemmalaget skulle trumma på, men så blev det inte. Sandviken stod emot och kunde med tio minuter kvar kvittera på en hörna.

– Det känns surt och lite som en förlust, vi hade som sagt förhoppningar att vinna den här matchen och så blev det inte, nu får vi ladda om för AIK på onsdag, avslutar Friman.


Målskyttar:

1-0 Matilda Svenler (Malin Kall) 3
1-1 Jenny Stadin 5
1-2 Michelle Löfblad (Tilda Jonsson) 15
2-2 Ida Friman (Agnes Ögren) 46
—–HALVTID—–

3-2 Ida Friman (Malin Kall) 56
3-3 Tova Grönoset (hörna) 84

Hörnor:
Villa Lidköping: 11
Sandviken: 6

Utvisningar:
Villa Lidköping: 0x10
Sandviken: 1×10

Målvakt:
Pernilla Elardt

Försvar:
Frida Wiklund
Sara Bergvall
Viktoria Karlsson
Sofia Eriksson
Lisa Östman

Mittfält:
Malin Kall
Ida Friman
Agnes Ögren

Anfall:
Matilda Svenler
Tilda Ström

Avbytare:
Maja Hellqvist
Agnes Ögren
Annie Berner
Felicia Kall (RMV)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se