Damlaget klart för SM-final för första gången i klubbens historia

13 mars 2021 17:00
12-0 (8-0)

Nu är det äntligen klart – Villa Lidköping spelar SM-final den 27 mars efter 19 raka segrar: “Riktigt häftig resa man har fått vara med om men vi är inte klara”

18 blev 19 och nu satsar laget allt för att 19 ska bli 20. Villa Lidköpings damer kommer spela SM-final mot Västerås den 27 mars i Uppsala. Det är klart efter 12-0 mot Skutskär på lördagen.

-Jag är stolt, det här är jättestort och vi har kämpat för det här under många år. Den här säsongen har vi satt upp tydliga mål och nu är vi en bit på väg, säger lagkapten Agnes Ögren.

Efter uttgåget mot just Skutskär, i semifinalerna förra säsongen så har nu Villa Lidköping satsat hårdare för att gå hela vägen. Semifinalserien slutade på ett komfortabelt sätt och kvällens match var ett bevis på hur bra laget är.

-Det var tufft i fjol, men känslan under försäsongen har varit annorlunda, känslan är att alla har strävat mot samma mål och vi har fått mental träning och tränat hårdare än tidigare.

Laget vann Svenska Cupen, vann grundserien och är nu klart för final. Det efter 19 raka segrar. Christer Andersson berättar hur stolt han är och varför han tror det har resulterat i en fläckfri säsong, såhär långt.

-Det är riktigt stort. Det som satte prägeln var när vi slog Västerås för första gången. Då fick men cred på hur bra vi hade gjort det på försäsongen och hur bra vi är och det har tjejerna haft med sig och levt på. Nu är det Västerås igen och det ska bli lika kul igen och få se hur vi står upp mot dom.

Vad blir viktigt i finalen tror du, Agnes?

-Det är väl just att vi kör på som vi brukar, koppla bort finaltänket, det kommer vara nerver men vi spela vårt spel och gå för det.