Villa Lidköping plockade ikapp underläge mot Edsbyn i premiären

13 november 2020 19:00
4-4 (3-4)

Sen upphämtning resulterade i oavgjort – Villa Lidköping och Edsbyn fick dela på två poäng i premiären: “Det känns som att vi kommer vara hyfsat nöjda”

1-0 i paus blev 4-2 med fem minuter kvar. Då startade Villa Lidköpings upphämtning. Christoffer Edlund 4-3 och Martin Karlsson 4-4 i matchminut 89.

-Det var tufft och jobbigt idag. Man märkte att det har gått ett tag sedan vi spelade match. Det var lite “pinigslunga” idag men det var kul att spela, säger Martin Karlsson efter matchen.

Det var en första halvlek som Villa Lidköping vinner om man tittar på bollinnehavet. Resultatmässigt så var det dock hemmalaget som satt i förarsätet. 1-0 kom efter 7 minuter när Jesper Öhrlund petade in en retur.

Villa Lidköping hade som sagt mycket boll men det var ett hemmalag med ett diciplinerat försvarsspel som tvingade bortalaget till att gå runt på kanterna. Något som man ändå nyttjade med att skapa nio hörnor under den första halvleken. Tyvärr utan utdelning.

När Jesper Eriksson och Johan Löfstedt saknades fick Martin Karlsson ett stort ansvar under kvällen och styrde mycket av Villa Lidköpings spel på mitten.

-Vi får gå rätt hårt på vissa spelare idag, Edsbyn pumpar på så det blir rätt tufft där ett tag. Vilket gör den avslutningen vi står för, extra stark.

Martin Karlsson kvitterade efter 46 minuter men under en kort period fick inte Villa Lidköping någon struktur på sitt spel och Edsbyn kunde göra 2-1… och strax därefter fick man även ett drömläge att öka på ledningen till 3-1 på straff. Men Jesper Thimfors ville annat. Han blockade skottet och strax därefter satte Martin Johansson 2-2 på en hörna.

Villa Lidköping fick ny energi men tillfälligheter gjorde att Edsbyn återigen kunde ta ledningen. Robin Öhrlund slog en långboll till Jonas Edling som på tennis styrde in 3-2.  När hemmalaget sedan satte 4-2 i matchminut 78 trodde nog de flesta att regerande mästarna skulle plocka full pott… men inte Villa Lidköping.

Christoffer Edlund som hade ett mål i luften under hela matchen fick göra 4-3 på sin egen retur efter 86 minuter och Martin Karlsson fick göra sitt andra mål i matchen och säkerställa slutresultatet till 4-4 efter 89 minuter. 

-Det känns som att vi kommer vara hyfsat nöjda när vi summerar matchen idag, speciellt när det blev som det blev och vi ska komma ihåg att vi möter ett Edsbyn som är duktiga på hemmapplan.

Matchfakta

Edsbyns IF – Villa Lidköping (1-0)

1-0 Jesper Öhrlund 8
—–HALVTID—–
1-1 Martin Karlsson (Joel Broberg) 46
2-1 Jesper Öhrlund (Robin Öhrlund) 51
2-2 Martin Johansson (Erik Säfström) 57
3-2 Jonas Edlind (Robin Öhrlund) 60
4-2 Rasmus Skarps 78
4-3 Christoffer Edlund 85
4-4 Martin Karlsson (Petter Björling) 89

Hörnor:

Edsbyns IF: 4
Villa Lidköping: 13

Utvisningar:

Edsbyns IF: 3×10
Villa Lidköping: 2×10

Domare: Mikael Hillerius

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Petter Björling – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Joel Broberg

Avbytare: Albin Thomsen, Alexander Härndahl (Jr), Theo Lewerin, Linus Hagman (Jr), Anton Johansson(rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se