Hammarby vann en lotterimatch

11 december 2020 19:00
3-2 (2-2)

Hammarby vann en knappt spelbar tillställning på “Zinken” – sent avgörande av David Jansson: “Tillfälligheter som avgör”

Regn och dåliga förusättningar. Det blev ingen rolig fredagskväll på Zinkensdamm. Hammarby vann med 3-2 i en match som blev oerhört svårspelad.

– Det är tungt. Vi har ett jättebra läge att avgöra i slutet men istället får dom sätta 3-2.  Jag tycker att vi går ut i andra halvlek och gör det bra, det är svårt för båda lagen matchen avgörs på tillfäligheter, säger Erik Säfström efter matchen.

Det är helt onödigt att beskriva olika matchsituationer i den här matchen. Det blev en match där lagen kunde spela bandy i 10 minuter, av varje halvlek. Då var Villa Lidköping spelförande. I övrigt blev det långa lyft, tillfälligheter och märkliga situationer.

Hemmalaget gick till paus med 1-0 efter mål av David Jansson, i matchmnut 44. I den andra halvleken tog Villa Lidköping tag i takptinnen direkt och kunde både kvittera och ta ledningen.

– De vann mer andradueller än oss i första halvlek och det rättade vi till i andra halvlek. Rent spontant så tycker jag att vi skulle tagit detta till en seger, säger Säfström.

Christoffer Fagerström tog ett skott från distans efter 80 minuter och bollen tog sig inte fram till målet utan till Daniel Mossberg som kvitterade.

Med ett par minuter kvar hittade Erik Säfström en djupledsåkande Christoffer Edlund som fick ett fint läge att sätta 2-3. Istället blev det hemmalaget som kunde avgöra efter ett slumpmål.

– Det studsar fram och tillbaka idag. Det är svårt. Vi kommer att släppa det här nu, vi är ett gött gäng som gillar att spela tillsammans och vi har gjort det bra och känns mer samspelta, avslutar Säfström.

Matchfakta (Hammarby – Villa Lidköping 3-2)

1-0 David Jansson (Kasper Milerud) 44
—–HALVTID—
1-1 Martin Johansson (Erik Säfström) 49
1-2 Christoffer Edlund (Martin Karlsson) 65
2-2 Daniel Mossberg 81
3-2  David Jansson (Alexander Egorychev) 89

Hörnor:

Hammarby: 5
Villa Lidköping: 15

Utvisningar:

Hammarby: 2×10
Villa Lidköping: 1×10

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Petter Björling – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Jesper Eriksson – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Joel Broberg

Avbytare: Albin Thomsen, Alexander Härndahl (Jr), Johan Löfstedt, Theo Lewerin, Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se