Herrlaget vände och vann mot AIK

5 februari 2021 18:00
5-3 (3-0)

AIK fick drömstart men orkade inte stå emot Villa Lidköping – 0-3 blev 5-3 i toppmötet: “Vi stressar inte upp oss”

0-3 efter 25 minuter blev 2-3 i paus och 5-3 efter fulltid. Villa Lidköping tog en viktig seger i toppmötet med AIK.

– Jätteskön seger, det är skönt för karaktären i laget att få göra en sådan match mot ett så bra lag. Att vi vänder runt och vänder matchen är starkt, säger Jesper Thimfors som höll tätt efter 25 minuter.

AIK’s ledningsmål kom redan efter drygt två minuter. Martin Johansson blev påkörd och Daniel Andersson kunde, helt ren med Jesper Thimfors, sätta 1-0. Efter tjugo minuter kom även 2-0 när Erik Pettersson hittade yta runt straffpunkten och klippte in bortalagets andra mål, Erik skulle även sätta 3-0 efter en tveksam straffsituation.

Vad tänkte ni efter 0-3 och hur tycker du att ni reagerade på det?

-För en gång skull så blev det inte så stressat, skulle vi börjat jaga och kört på så kunde de nog runnit iväg till deras fördel. Men vi fortsatte att spela det spelet vi bestämt om och äter oss ikapp till 2-3 innan paus, ett resultat som vi var nöjda med.

Det var först Christoffer Edlund på straff och sedan Jesper Eriksson efter ett fint förarbete av Martin Karlsson som på egen hand rundande AIK-försvaret och hittade Jesper.

Vad sa ni i paus?

-Att vi skulle få energi av det resultatet vi lyckades få med oss efter den starten. Vi pratade om att behålla lugnet för att kunna ta ikapp och gå förbi, vilket vi gör.

I den andra halvleken så plockade AIK en utvisning och det nyttjade hemmalaget. Martin Karlsson hittade ut till Erik Säfström som i sin tur hittade Tim Persson som kunde styra in 3-3. Ett mål som gav Villa Lidköping mängder med energi.

Tim fortsatte att vara involverad i matchen och efter 74 minuter blev han fastlåst i straffområdet och på den efterföljande straffen kunde Christoffer Edlund sätta sitt andra och Villas fjärde. Tre minuter senare var det dags att göra mål nummer tre när han tillsammans med Erik Säfström ställde om på AIK och i högervinkel kunde han lura Andreas Bergwall med ett avslut mellan benen.

I slutskedet av matchen satsar AIK allt på ett kort och Villa Lidköping får fokusera på att frejda sitt mål. Något man gjorde jättebra och laget fick beröm av Jesper Thimfors.

-Visst vi slår mycket sarg ut i slutet men vi måste freda oss med det vi har, vi har det kämpigt där ute men det är oerhört bra krigat och bra för gruppen. Alla ska ha en stor eloge, grabbarna sliter som djur.

Nu väntar vila, träning på lördagsförmiddagen och sedan ny hemmamatch på söndag mot Broberg/Söderhamn.

FAB8637
(Christoffer Edlund gjorde hattrick mot AIK)

Matchfakta (Villa Lidköping – AIK Bandy)

0-1 Daniel Andersson (Erik Pettersson) 1
0-2 Erik Pettersson (Daniel Andersson) 20
0-3 Erik Pettersson (straff) 26
1-3 Christoffer Edlund (straff) 30
2-3 Jesper Eriksson (Martin Karlsson) 32
—–HALVTID—
3-3 Tim Persson (Erik Säfström) 57
4-3 Christoffer Edlund (straff) 76
5-3 Christoffer Edlund (Erik Säfström) 78

Hörnor:

Villa Lidköping: 7
AIK Bandy: 7

Utvisningar:

Villa Lidköping: 2×10
AIK Bandy: 5×10

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Petter Björling – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Jesper Eriksson – Martin Karlsson
Joel Broberg – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Tim Persson, Alexander Härndahl (Jr), Albin Thomsen, Alexander Karlgren, Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se