Herrlaget vann kvartsfinal 2 mot Sirius

3 March 2021 18:00
7-1 (2-0)

Löfstedt distinkta skott visade vägen – Villa Lidköping vann rond 1: “Punkterar och kontrollerar”

14 dagars matchfritt är äntligen över. Villa Lidköping har startat igång slutspelet och man gjorde det med en 7-1 seger mot Sirius.

-Vi vinner, tar ledningen med 1-0. Vi punkterar matchen i första och kontrollerar den i andra. Det blir lite så när vi leder såpass komfortabelt, vi behöver inte gå för det på samma sätt, säger Johan Löfstedt som blev matchens lirare.

“Löken” satte 1-0 efter 12 minuter och det efter att han nyttjat sitt fina skott. Något som han gjorde ett flertal gånger under nittio minuter.

-Jag har alltid skjutit mycket utifrån, det är effektivt. Lagen står oftast lågt och det är svårt för målvakten med täckning framför. Jag tror att många behöver träna mer på det för bandyn går mer mot det hållet, att försvaren står lågt och då är det svårt att ta sig igenom.

I matchminut 20 skrevs ny bandyhistoria. Christoffer Edlund bombade in 2-0, hans mål nummer 1 079 och det är flest mål i landet – någonsin. 

FAB0454(Totalt blev det hattrick för Christoffer Edlund som nu har drygat ut rekordet till 1 081 mål)

Erik Säfström satte 3-0 direkt efter och trots att Nils Bergström reducerade för Sirius så kunde Uppsalalaget inte stå emot ett bestämt hemmalag. Johan Löfstedt satte 4-1 och Tim Persson stod för en fin soloprestation till 5-1.

-Vi var nöjda. Vi hade pratat om att vi förväntade oss ett lågt stående Sirius och pratade om att ta avslut utifrån och det resulterar i fyra mål, säger Löfstedt.

I den andra halvleken skulle det dröja till matchminut 68 innan Villa Lidköping gjorde halvlekens första mål. Christoffer Edlund med draghjälp av Joel Broberg och 6-1 var ett faktum. Matchen den slutade 7-1 och det var, som så många gånger förut under den här säsongen, Christoffer Edlund som gjorde hattrick. 

-Man sparar lite kraft, när matchen är död så börjar man tänka lite på fredagens match. Men det också ett bevis på att när vi går ner i tempo har vi svårt att skapa klara chanser, så vi måste vara uppe på en hög nivå utifrån vårt sätt att spela för att ta oss fram på ett lättare sätt.

Nu väntar en lätt träning på torsdagen innan laget reser till Studenternas IP på fredag för den andra kvartsfinalen. 

-Vi har bra bilder från Studenternas. Vi gjorde en jättebra match där senast och ska kolla lite på den och jobba fram de positiva bilderna.

(ONSDAG | #VLBKLIVE 20.20 – efter kvartsfinal 1:5 mot IK Sirius)

Matchfakta (Villa Lidköping – IK Sirius 7-1)

1-0 Johan Löfstedt (Erik Säfström) 10
2-0 Christoffer Edlund (Martin Karlsson) 20
3-0 Erik Säfström (Johan Löfstedt) 22
3-1 Nils Bergström (William Liw) hörna 27
4-1 Johan Löfstedt 32
5-1 Tim Persson (Felix Pherson) 39
—–HALVTID—
6-1 Christoffer Edlund (Joel Broberg) 58
7-1 Christoffer Edlund (Joel Broberg) 76

Hörnor:

Villa Lidköping: 12
IK Sirius: 7

Utvisningar:

Villa Lidköping: 0x10
IK Sirius: 2×10

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Felix Pherson– Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Martin Karlsson – Jesper Eriksson
Joel Broberg – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Tim Persson, Alexander Härndahl (Jr), Petter Björling, Theo Lewerin, Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se