Herrlaget vann stort mot Frillesås i sista seriematchen

23 februari 2021 19:00
10-4 (6-2)

Villa Lidköping avslutade Elitserien med ny seger mot Frillesås – nu väntar kvartsfinal: “Förvånansvärt bra tajming”

Bandyns elitserie är färdigspelad. Villa Lidköping vann serien med sina 43 poäng och fick därmed välja slutspelsmotståndare först. Man fick även välja vilket topp-4 lag som man tar med sig på sin semifinalsida. 

Kvällens match slutade 10-4 och det var två lag som rundande av serien på ett bra sätt.

-Vi gör en bra match. Det är speciellt att spela en match som inte gäller något mot ett lag som inte heller har något att spela för. Jag tycker att Frillesås bjuder upp till en fin match. Vi har många fina anfall, kombinationer och mål. Sedan så kunde vi rulla runt på många spelare, säger en nöjd Johan Sixtensson efter matchen.

Det var matchens- och hela Elitseriens mål- och poängkung som gjorde matchens första mål. På en fin passning av Joel Broberg kunde han fri med målvakten rulla in 1-0. Efter kvarten kom även 2-0 och den här gången var det Felix Pherson som var tillbaka efter sin skada, en skada som tvingat han bort från 3 månaders spel.

-Felix såg bra ut, förvånansvärt bra tajming, han spelade klokt och flängde inte omkring så mycket. Han gjorde det jättebra och fyllde på när han skulle, berömde Sixtensson.

Fredrik Brandin skulle göra två mål för bortalaget men Martin Andreasson och Christoffer Edlund såg till att hemmalaget hade 4-2 i paus.

FAB0011(Villa Lidköpings Martin Andreasson prisas som Årets spelare av Elitdomarnas kamratförening, då han med sitt “ödmjuka men samtidigt pondusfyllda sätt” bidrar till en bättre arbetsmiljö for domarna)

Var ni nöjda i paus?

-I det stor hela så var vi det, det småsaker som vi ville rätta till, lite i defensiven och sedan så ville vi ha längre anfall, det rättar vi till och det blev jättebra i andra halvlek.

Matchens lirare, Alexander Härndahl satte 5-2 direkt i den andra halvleken och serverade sedan Christoffer Edlund till 6-2 och där kändes matchen avgjord. Det blev en avslutning där Christoffer Edlund skulle få göra ytterligare två mål, mål och poäng som resulterade i en överlägsen skytteligaseger (72 mål) och även seger i poängligan (81 poäng). Det gör Christoffer till den personen som vunnit skytteligan, flest gånger i landets högsta serie (8 gånger).

Matchen den slutade 10-4 och det betyder att Villa Lidköping, på 26 omgångar, har tagit 43 poäng och slutar på makalösa 105 i målskillnad. När Sixtensson summerar Elitserien så är det 26 matcher utan full trupp.

-Framförallt är jag nöjd att vi har levererat så bra bandy trots att vi inte har kunnat välja bland hela truppen på hela säsongen. Det har alltid varit någon borta och ändå har vi gjort det så bra. Nu ska vi upp ett par snäpp, alla lag höjer sig i slutspelet och det ska vi med.

Kvällens till ära fick även TV-tittarna bevittna ett nytt ansikte på isen. Juniormålvakten Arvid Thorstensson fick göra Elitseriedebut under den sista kvarten. 

Så är vägen till SM-finalen

Villa Lidköping valde att möta vinnaren i åttondelsfinalen mellan Sirius och Broberg. Vinnaren blir klar på söndag och då vet vi vilket lag som blir kvartsfinalmotståndare. På sin semifinalhalva valde man att ta med sig Sandvikens AIK, vilket betyder att AIK Bandy och Edsbyns IF hamnar på samma sida.

-Det stod mellan Edsbyn och Sandviken och vi känner att Sandviken spelar lite mer öppen bandy och har en tendens att bli lite mer öppna mot oss. Det är ett jättebra lag, ett tufft motstånd som vi måste läsa in oss lite på, men vi tycker också att det är en behaglig bortaresa.

Hur tänkte ni kring kvartsfinalvalet?

-Man väger ju mycket fram och tillbaka, vi tittade på båda alternativen och kom fram till att det här passar oss bäst. Vi har gjort drygt 20 mål på båda lagen på två matcher så vi har bra bilder oavsett motstånd och då valde vi den här vägen, säger Sixtensson.

Kvarts- och semifinalerna spelas i bäst av fem matcher.

Spelschema kvartsfinal:

3/3 – Sparbanken Lidköping Arena (18.00)
5/3 – Hälsingehus Arena / Studenternas IP (xx.xx)
7/3 – Sparbanken Lidköping Arena (18.00)
9/3 – Hälsingehus Arena / Studenternas IP (xx.xx)
11/3 – Sparbanken Lidköping Arena (18.00)

Övriga slutspelsmatcher:

Kvartsfinal 1. Villa Lidköping vs. Broberg/Sirius
Kvartsfinal 2. AIK Bandy vs. Västerås SK
Kvartsfinal 3. Sandvikens AIK vs. Vetlanda/Motala
Kvartsfinal 4. Edsbyn vs. IFK Vänersborg

Semifinal 1. Villa Lidköping / Broberg/Sirius vs. Sandviken / Vetlanda/Motala
Semifinal 2. AIK / Västerås vs. Edsbyn / IFK Vänersborg

 

(Se reprisen av Villa Lidköpings slutspelssnack med Johan Sixtensson.

Matchfakta (Villa Lidköping – Frillesås BK)

1-0 Christoffer Edlund (Joel Broberg) 3
2-0 Felix Pherson (Martin Karlsson) 20
2-1 Fredrik Brandin (Anton Lööf) 24
3-1 Martin Andreasson hörna
3-2 Fredrik Brandin (Jesper Norrman) 39
4-2 Chistoffer Edlund straff 42
—–HALVTID—
5-2 Alexander Härndahl (Christoffer Edlund) 47
6-2 Christoffer Edlund (Alexander Karlgren) 64
7-2 Joel Broberg 70
8-2 Johan Löfstedt (Martin Karlsson) 80
9-2 Christoffer Edlund (Johan Löfstedt) 81
9-3 Elias Modin (Jesper Norrman) hörna 85
9-4 Fredrik Brandin (Fredrik Johansson) 91
10-4 Christoffer Edlund (Martin Karlsosn) 92

Hörnor:

Villa Lidköping: 10
Frilleås BK: 9

Utvisningar:

Villa Lidköping: 1×10
Frilleås BK: 3×10

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Felix Pherson – Martin Andreasson – Ludvig Johansson – Petter Björling – Alexander Karlgren
Alexander Härndahl – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Joel Broberg

Avbytare: Johan Löfstedt, Albin Thomsen, Tobias Augustsson, Anton Thorstensson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se