Herrlaget vann en dramatisk match mot Hammarby

2 februari 2021 18:00
6-5 (3-2)

Villa Lidköping tog två tunga poäng efter hög dramatik mot Hammarby – vann med 6-5: “Tror det var viktigt för oss som grupp”

Att det skulle bli nittio minuter kamp det visste man på förhand. Det var också precis vad det blev. 3-3 i paus blev 6-5 efter fulltid och hemmalaget knep båda poängen.

-Direkt efter är det bara skönt att vi vann. Man är både glad och lite lättad efter den här matchen, säger Martin Andreasson direkt efter slutsignalen.

Det var Hammarby som gjorde matchens första mål. Kasper Milerud snappade upp en retur och satte 1-0 i öppet mål. Det blev starten på en halvlek som svängde rejält. Jesper Eriksson kvitterade på ett fint sätt. På passning av Martin Karlsson klev han innanför sin försvare och sprätte upp 1-1 från distans.

David Jansson, som blev matchens lirare i bortalaget, satte 2-1 till Hammarby men två minuter senare kvitterade Christoffer Edlund till 2-2 efter en indianpassning av de grönvita.

Ju längre halvleken gick så tog Villa Lidköping över mer av spelet men Hammarby var farliga i nästan alla sina omställningar. Något som även ledde till ny bortaledning. Ivan Lebedev hittade Christoffer Fagerström som kunde sätta 3-2.

Duon Persson/Löfstedt såg dock till att det skulle stå 3-3 när domaren blåste av för pausvilan. 

-Jag minns att det var lite frustrerat i första halvlek. Vi kom inte upp på den nivå vi vill. Vi har rätt bra utdelning och kanske inte förtjänar 3-3 efter den insatsen, så det var lite blandade känslor i halvtid, säger Martin.

Vad sa ni till varandra?

-Vi sa att vi måste rycka upp oss men att vi skulle vara nöjda med 3-3 och att vi hade chansen i andra.

I den andra halvleken fick Villa Lidköping den start man ville. Christoffer Edlund började med att sätta 4-3 efter någon minut och Joel Broberg solokörde in 5-3 efter 62 minuter. Hammarby skulle dock inte ge sig. Laget tog en timeout som skulle visa sin bli nyttig. David Jansson reducerade och Christoffer Fargerström kvitterade med ett skott i krysset.

Sista ordet för kvällen skulle dock komma från Villa Lidköping stormålskytt, Christoffer Edlund. Efter en passning i sidan av Joel Broberg så skickade Edlund upp en bomb bakom Filip Mörkdal till 6-5.

-Vi hade lite svårt att få ett grepp om deras anfallsspel. Vi är inte nöjda med försvarsspelet, varken högt upp eller lånt ner. Vi gör en bättre andra halvlek, vi förtjänar att vinna andra halvleken men de orkar hänga i och det blir tufft ändå in i mål, säger Andreasson.

Matchen slutade alltså 6-5 till Villa Lidköping och laget inkasserade två nya poäng. Nu väntar träning och förberedelser inför fredagens viktiga match mot AIK Bandy. 

Matchfakta (Villa Lidköping – Hammarby)

0-1 Kasper Milerud (Lucas Dalin) 4
1-1 Jesper Eriksson (Martin Karlsson) 11
1-2 David Jansson (Daniel Mossberg) 28
2-2 Christoffer Elund 30
2-3 Christoffer Fagerström (Ivan Lebedev) 35
3-3 Johan Löfstedt (Tim Persson) 40
—–HALVTID—
4-3 Christoffer Edlund (Martin Karlsson) 47
5-3 Joel Broberg (Tim Persson) 62
5-4 David Jansson (Daniel Mossberg) 70
5-5 Christoffer Fagerström 75
6-5 Christoffer Edlund (Joel Broberg) 79

Hörnor:

Villa Lidköping: 9
Hammarby IF: 5

Utvisningar:

Villa Lidköping: 0x10
Hammarby IF: 0x10

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Petter Björling – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Jesper Eriksson – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Joel Broberg, Alexander Härndahl (Jr), Theo Lewerin, Alexander Karlgren, Martin Berggren (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se