Edlund och Persson visade vägen när herrlaget tog två poäng på hemmaplan

21 november 2020 19:00
6-3 (3-1)

Herrlaget tog första tvåpoängaren på hemmaplan – Tim Persson visade vägen med mål efter bara 20 sekunder: “Vi börjar piggt”

Avslag, bollen ner till Erik Säfström som drog mot mål och testade skott. Ett skott som resulterade i en retur och där dök Tim Persson upp och satte 1-0. En start på kvällen som visade sig skulle bli ganska trevlig för just Tim.

-Det känns bra. Vi tar två poäng och det är viktigast. Summeringsvis så varierar spelet men på det stora hela så är det viktigaste att vi vinner, säger Tim Persson efter matchen.

Det var Villa Lidköping som tog tag i taktpinnen från start, en pinne som man tyvärr slant ur händerna under en period i den första halvleken. Något som resulterade i mål åt båda håll. Tim Persson satte 1-0 efter 20 sekunder och kvitteringen kom efter 20 minuter. Tim var inte nöjd där. Han jagade ikapp en Motalaförsvarare på offensivplanhalva, snodde bollen och petade upp den bakom Jussi Aaltonen i bortalagets mål.

-Vi börjar piggt. Sedan känns det som att det gick lite för lätt och vi föll ur vår gameplan, det resulterade ju även i deras mål.

Philip Florén kvitterade innan det var dags för Christoffer Edlund att göra sitt första Elitseriemål på hemmaplan. En distinkt straff som han placerade till vänster om målvakten, till 3-2 i matchmninut 45.

-Vi var inte helt nöjda i paus, som jag sa så föll vi ur vårt mönster lite och vi bestämde oss i omklädningsrummet att steppa upp det, säger Tim.

…och det dröjde inte länge innan den som stängde ner måskyttet i paus, öppnade upp det igen. Christoffer Edlund satte 4-2 och 5-2 inom loppet av 4 minuter och efter det blev aldrig hemmalaget särskillt hotade.

-Vi är betydligt aggressivare och jobbar mer för varandra i den andra halvleken. Sedan så kan jag tycka att vi har höga toppar men lite för djupa dalar, det är något vi måste jobba bort.

Matchen den slutade 6-3 och det var Tim Persson som fick knyta ihop säcken. Han blev även utsedd till matchens lirare.

-Det var jätteskönt att det lossnade lite idag, jag har en ny position och man funderar en hel del. Jag tycker ändå att jag har skapat lägen men inte fått in målen. Det var skönt att få en liten islossning idag.

Ni var inte helt nöjda med spelet idag men ni var tydliga med att vinner man så njuter man?

-Absolut. Det är någonstans det man har som målsättning, att vinna matcher och plocka poäng, och det gör vi. Vi vinner med 6-2. Man kan inte bli besviken att det inte spelas 100-procentig bandy hela tiden, det gäller att njuta.

Nästa match spelas mot Frillesås i Ale Arena, onsdag 25 november klockan 19.30


(Se alla målen från matchen)

Matchfakta

Villa Lidköping – IFK Motala (6-3)

1-0 Tim Persson 1
1-1 Albin Rohlén 20
2-1 Tim Persson 28
2-2 Philip Florén (Viktor Hulthammar) 30
3-2 Christoffer Edlund 45
—–HALVTID—–
4-2 Christoffer Edlund (Felix Pherson) 50
5-2 Christoffer Edlund(Felix Pherson)  52
6-2 Tim Persson (Erik Säfström) 70
6-3 Aleksi Seppänen (Jonas Enander) 82

Hörnor:

Villa Lidköping: 9
IFK Motala: 5

Utvisningar:

Villa Lidköping: 2×10
IFK Motala: 1×10

Matchens lirare: 
Villa Lidköping: Tim Persson
IFK Motala: Elias Gillgren

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Petter Björling – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Joel Broberg

Avbytare: Albin Thomsen, Alexander Härndahl (Jr), Theo Lewerin, Jesper Eriksson, Anton Johansson (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se