Stark andra halvlek öppnade för derbyseger

17 februari 2021 18:00
5-2 (4-1)

Villa Lidköping fortsätter att toppa Elitserien efter derbyseger mot Vänersborg och en stark andra halvlek: ”Man får inte så många målchanser mot Vänersborg”

1-1 i paus blev tillslut 5-2 till Villa Lidköpings favör. Nu är laget två vinster ifrån att vinna Elitserien.

-Skönt med en seger. Det är två matcher kvar nu och vi behöver vinna dom. Matchen ikväll är på det stora hela bra, förutom första tjugo minuterna. Efter det tar vi över mer och mer och vinner rättvist. De skapar inte så mycket på oss, säger Joel Broberg som blev matchens lirare efter en lysande insats över hela banan.

Du känns pigg?

-Ja, jag känner mig väldigt pigg och det är skönt inför slutspelet. Jag hoppas det kan hålla i sig säsongen ut nu.

Tillbaka till matchen och den första halvleken. Vänersborg hade mycket boll inledningsvis, i alla fall om man ska jämföra med det tidigare mötet i Arena Vänersborg. Laget kunde också göra matchens första mål när Ilja Grachev hittade Niclas Nyqvist som satte 1-0.

-Vi kommer ut och är lite för bekväma i defensiven, vi kommer inte upp och får det trycket vi vill men det ändrade vi på och fick bra utdelning.

Christoffer Edlund kvitterade efter 22 minuter med ett stenhårt hörnskytt, i nättaket. Det blev den första halvlekens enda Villamål.

Vad sa ni paus?

-Att vi skulle ha tålamod. Vänersborg är tighta och det regnar inte lägen. Det tar ett tag innan vi kan gå från men det är ändå vi som skapar målchanserna, säger Joel.

Visst var det så. Under de första 10 minuterna av den andra halvleken så radade Villa Lidköping upp bra målchanser – bland annat en straff som Kimmo Kyllönen räddad. Det skulle blir Tim Persson som fick göra 2-1. Inbladad i målet? Joel Broberg såklart. 

Joel hittade Tim Persson som väggspelade med Christoffer Edlund och kunde sedan peta in 2-1. IFK Vänersborg tog timeout direkt men den skulle inte inbringa någon effekt. Det var istället Christoffer Edlund, med hjälp av Martin Karlsson och Joel Broberg, som kunde skicka upp en raket i nättaket efter 80 minuter. Sju minuter senare kom avgörandet när Edlund fullbordade sitt hattrick med att sätta en hörna till 4-1.

Adam Herou Löf reducerade för Vänersborg men då var matchen redan över. Villa Lidköping och Albin Thomsen skulle få sista ordet. Joel Broberg slog en fin passning till Albin som kunde ta sig runt sin försvarare och sedan sätta slutresultatet – 5-2.

Nu återstår två matcher i grundserien innan Villa Lidköping kan summera sina 26 omgångar och ladda för slutspel. Först ut är Motala (borta) på fredag och serien avslutas mot Frillesås (hemma) på tisdag.

 

Matchfakta (Villa Lidköping – IFK Vänersborg)

0-1 Niclas Nyqvist (Ilja Grachev) 16
1-1 Christoffer Edlund (Alexander Härndahl) 20 hörna
—–HALVTID—
2-1 Tim Persson (Christoffer Edlund) 55
3-1 Christoffer Edlund (Martin Karlsson) 82
4-1 Christoffer Edlund (Alexander Härndahl) 85 hörnA
4-2  Adam Herou Löf (Robin Lundqvist) 90
5-2 Albin Thomsen (Joel Broberg) 92

Hörnor:

Villa Lidköping: 13
IFK Vänersborg: 7

Utvisningar:

Villa Lidköping: 1×5
IFK Vänersborg: 3×10

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Petter Björling – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Jesper Eriksson – Martin Karlsson
Joel Broberg – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Tim Persson, Alexander Härndahl (Jr), Albin Thomsen, Alexander Karlgren, Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se