Herrlaget vann öppningsmatchen mot AIK

9 oktober 2020 20:15
2-5 (0-4)

Vänersborgsklubban Cup är igång och Villa Lidköping vann öppningsmatchen mot AIK efter en fläckfri andra halvlek: “Vi är nöjda med insatsen”

2-1 till AIK i paus blev 2-5 efter 90 minuter och Villa Lidköping har fått bästa möjliga start på Vänersborgsklubban Cup.

Det var annars AIK som öppnade målskyttet i matchen. Johan Esplund och Daniel Andersson satte 1-0 och 2-0 innan Christoffer Edlund, helt rättvist fick göra Villa Lidköpings första mål i matchen. Joel Broberg hittade Christoffer i straffområdet som i sin tur kunde lura Viktor Birgersson i AIK-målet, Birgersson som annars storspelade genom hela matchen.

2-1 stod sig halvleken ut och summeringsvis så säger Joel Broberg såhär om den första halvleken:

-Vi kände att vi var med, dom gjorde mål på två returer så vi var ändå nöjda. Vi skapade offensivt och låg rätt i defensiven så det var bara att jobba vidare på det i andra halvlek.

Och som man gjorde det. Villa Lidköping klev ut och kvitterade efter 4 minuter. Felix Pherson, som idag var riktigt bra och stod för oerhört mycket skridskoåkning, gjorde 2-2 på passning av Joel Broberg. När sedan Christoffer Edlund fick bollen i vänstervinkel så var det dags för mål igen. Christoffer satte distinkt 3-2 vid målvaktens vänstra stolpe.

-Vi stod väldigt rätt i defensiven idag och var oerhört tajta. Vi är nästan alla på rätt sida bollen hela tiden och fick även bra omställningslägen, säger Joel. 

I matchminut 66 vann Petter Björling bollen på mitten, satte den till Alexander Härndahl som ensam mot tre satte 4-2, distinkt bakom Viktor Birgersson. Strax därefter var det återigen dags för Felix Pherson att visa sig högt upp på offensiv planhalva. Felix hittade Tim Persson som helt ren kunde peta in 5-2 i öppen kasse.

-Vi sökte en bra prestation och det tycker jag vi fick till. Vi sätter godkänt på den här matchen. Det är ett bra AIK vi möter och det var en tuff match men jag tycker vi gör det bra idag.

Matchen slutade 5-2 och turneringen fortsätter på lördagen mot Frillesås och avslutas mot Vänersborg på söndagen.

 

Matchfakta

AIK Bandy – Villa Lidköping (2-5)

1-0 Johan Esplund 1
2-0 Daniel Andersson 32
2-1 Christoffer Edlund (Joel Broberg) 35
—–HALVTID—–
2-2 Felix Pherson (Joel Broberg) 50
2-3 Christoffer Edlund (Joel Broberg) 59
2-4 Alexander Härndahl (Petter Björling) 65
2-5 Tim Persson (Felix Pherson) 74

Hörnor:

AIK Bandy: 7
Villa Lidköping: 5

Utvisningar:

AIK Bandy: 5×10
Villa Lidköping: 3×10

Så spelade Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Joel Broberg – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Alexander Härndahl Jr, Jesper Eriksson, Albin Thomsen, Petter Björling, Anton Johansson (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se