Femte raka segern för Herrlaget mot Tellus

9 december 2020 19:00
11-3 (6-1)

53 mål på 6 matcher – herrlaget fortsätter att putta in energi i gruppen: “Vi bygger vidare på en skön känsla för varje match som går”

5-1 i paus blev 11-3 efter 90 minuter. Villa Lidköping har säkrat en ny tvåpoängare och toppar Elitserien med sina 11 poäng, 53 gjorda mål och 16 insläppta. Ikväll vann laget mot Tellus.

-Det känns bra. Vi gör många framåt och håller tätt bakåt och det är en skön känsla som vi bygger vidare på för varje match som går, säger Petter Björling, som är tillbaka på sin ursprungsposition när Felix Pherson skadevilar. 

-Det är lite tufft när man först ska vänja sig vid en ny postion på mittfältet och sedan gå ner igen som ytterhalv. Men det känns ändå tryggt, både för mig och laget. Man får smyga sig med lite och skynda långsamt.

Det var Villa Lidköping som satte tryck direkt i matchen. De senaste matcherna har man startat med ett högt tempo, för att som Petter beskriver, sätta mer fart i matcherna. Joel Broberg satte 1-0 efter 5 minuter och Christoffer Edlund ökade på strax därefter.

-Vi vill få lite fart i matcherna direkt. Vi försöker kliva upp på Tellus men dom löser det ganska bra och vi kanske inte riktigt är på tårna för att få till det trycket som vi vill ha, säger Björling.

Tellus både reducerade och kvitterade innan Villa Lidköping fick en rättvis utdelning. Jakob Knutsson i Tellusmålet storspelade och såg till att det “bara” stod 5-2 i paus.

-Han gör en sjukt bra match i målet. Jag tycker spontant att vi är bra offensivt i första halvlek, visst det är lite småsaker som gör att vi tappar energi, typ deras mål, men vi bestämde oss i paus att fortsätta trycka och få enenrgi, något som jag tycker att vi får.

Martin Karlsson satte 6-2 direkt i den andra halvleken innan det var dags för Johan Löfstedt att sätta 7-2 och 8-2. Johan, som ikväll gjorde comeback efter 6 veckors skaderehabilitering, satte tre mål.

Villa Lidköping kunde rinna ifrån och vinna med 11-3. Segern är lagets femte raka och på sex matcher är man obesegrade, har gjort 53 mål, släppt 16 och leder Elitserien på 11 poäng.

– I andra halvlek har vi lite bättre attityd i vårt defensiva spel. Vi vinner bollen och får kontring direkt och sedan har vi bud på massa mål. Men som sagt jag sa tidigare, han gör en riktigt bra match i målet.

Nu väntar kort återhämtning innan laget sätter sig på bussen till Stockholm för att ta sig an, Hammarby. 19.00 på fredag spelas omgång 7.

FAB2347

(Martin Karlsson prisades för 200 matcher i Villatröjan)

Matchfakta (Villa Lidköping – IK Tellus)

1-0 Joel Broberg (Christoffer Edlund) 6
2-0 Christoffer Edlund (Johan Löfstedt) 8
2-1 Martin Krigh (Markus Wikman) 17
2-2 Pontus Nordenfors (Fredrik Rubin) 21
3-2 Tim Persson (Jesper Eriksson) 25
4-2 Christoffer Edlund (Erik Säfström) 38
5-2 Tim Persson (Erik Säfström) 41
—–HALVTID—
6-2 Martin Karlsson (Joel Broberg) 46
7-2 Johan Löfstedt (Erik Säfström) 55
8-2 Johan Löfstedt (Alexander Härndahl) 65
9-2 Tim Persson (Johan Löfstedt) 70
9-3 Tobias Björklund (Fredrik Rubin) 77
10-3 Albin Thomsen (Alexander Härndahl) 90
11-3 Johan Löfstedt (Alexander Härndahl) 91

Hörnor:

Villa Lidköping: 15
IK Tellus: 1

Utvisningar:

Villa Lidköping: 1×10
IK Tellus: 1×10

Så spelar Villa Lidköping:

Anton Johansson
Petter Björling – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Jesper Eriksson – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Joel Broberg

Avbytare: Albin Thomsen, Alexander Härndahl (Jr), Johan Löfstedt, Alexander Karlgren, Jesper Thimfors (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se