Gruppfinalförlust med 2-4 mot Sandviken

24 oktober 2020 15:45
2-6 (2-4)

Förlust i gruppfinalen mot Sandviken — herrlaget får spela sen semifinal imorgon: “Vi ska vinna den matchen och ta oss till final”

Två stabila insatser följdes upp av en mindre bra insats mot Sandviken på lördagen. Gruppfinalen slutade 2-4.

-Surt att förlora. Vi gillar aldrig det. Men det var ingen katastrofmatch, dom är hetare än oss idag och lite mer sugna att vinna. Dom vinner rättvist så det är bara att glömma och ladda om, säger Martin Karlsson. 

Det var Sandviken som gjorde 1-0 efter 5 minuter när Villa tappade bollen på mittplan. 10 minuter senare var det dags igen när Hannes Edlund frispelades av Dennis Henriksen.

-Det är jämt och tätt, svårt att skapa målchanser och då är det oerhört tungt att släppa till mål på egna misstag. Samtidgt kanske dom gör bra saker som gör att vi slarvar, vi var inte där 100% i vår huvuden för att vinna, vi kanske tänkte lite på morgondagen. Sedan så satte vi inte våra lägen för att hålla matchen jämn.

-Vi gjorde en bättre första halvlek än mot Hammarby igår och då ledde vi med 2-0. Vi har ett friläge i slutet av den första halvleken och där ska vi göra mål. Det hade varit skönt att ha med oss in i paus. Trots det så har vi har en stark tro på att vända matchen, därför var 3-0-målet extra tungt.

I den andra halvleken kom Villa ut piggare men man lyckades inte få en ärlig chans. Redan efter 4 minuter kom ytterligare ett felpass och Daniel Berlin kunde vandra fritt och sätta 3-0.

Berätta lite om vad som händer där?

-Vi försvarar oss bra och bryter bollen, sedan blir det ett misförstånd och vi vet inte riktigt vart vi ska göra av bollen. Berlin får bollen på klubban och får vandra fram och skjuta, svarar Martin.

Hemmalaget fick en liten vittring efter reducering med kvarten kvar men när sedan Sandvikens Lucas Widman gjorde 1-4 så var saken klar. Matchen slutade 2-4 och Sandviken kan se sig själva som gruppsegrare. Villa Lidköping spelar semifinal 2 mot Edsbyn, Västerås eller AIK (11.00).

Det ska bli riktigt kul och bra med lite extra sovmorgon, det är ganska tidigt att spela 09.00. Fram tills dess är det vila, mat, dryck och få en bra nattsömn. Vi ska vinna den matchen och ta oss till final, oavsett motstånd.

Matchfakta

Villa Lidköping – Sandvikens AIK (2-4)

0-1 Linus Forslund 6
0-2 Hannes Edlund (Dennis Henriksen) 18
—–HALVTID—–
0-3 Daniel Berlin (Hannes Edlund) 35
1-3 Christoffer Edlund 45
1-4 Lucas Widman (Linus Forslund) 50
2-4 Martin Andreasson (Felix Pherson) 60

Hörnor:

Villa Lidköping: 6
Sandvikens AIK: 2

Utvisningar:

Villa Lidköping: 1×6
Sandvikens AIK: 3×6

Domare: Jacob Sulasalmi

Så spelar Villa Lidköping:

Anton Johansson
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Jesper Eriksson – Petter Björling
Joel Broberg – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Albin Thomsen, Martin Karlsson, Tim Persson, Jesper Thimfors (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se