Christoffer Edlund avgjorde mötet med Vetlanda

25 september 2020 19:30
6-5 (3-2)

Christoffer Edlunds pangmål sänkte Vetlanda i den trejde träningsmatchen: “Vi vinner rättvist”

Matchminut 91, hörna och sista målchansen var ett faktum. Christoffer Edlund bestämde sig och avgjorde matchen med att smälla upp 6-5 i nättaket. Ett resultat som Villa Lidköpings huvudtränare summerade som rättvist.

-Det kändes som att vi skulle vinna ikväll. Dom är riktigt vassa i sina omställningar och gör en bra defensiv match. Det kändes dock konstigt att det stod 5-5 så länge in i matchen, jag tycker kanske att sifforna skulle varit lite annorlunda men nu blev det seger i alla fall.

Det var bortalaget som gjorde matchens första mål. Joakim Andersson, som var tillbaka i moderklubben, hittade en omarkerad Filip Bringe som distinkt satte 0-1. Kvitteringen kom sju minuter senare när Christoffer Edlund skickade upp ett skott i nättaket. Strax därefter satte Joakim Andersson smålänningarna i ledning efter passning av Axel Ekholm.

Johan Löfstedt som ikväll blev tremålsskytt var också den som kvitterade till 2-2. Löfstedt hittade ut med en sidledspassning till duktiga junioren Alexander Härndahl som i sin tur spelade tillbaka bollen och Johan kunde elegant peta in kvitteringsmålet.

Villa Lidköping lyckades dock inte ta tag i kommandot rent resultatmässigt. Det var hemmalaget som ägde mest boll men det var också ett Vetlanda som såg trygga ut i sin defensiv och låg rätt i sina positioner. Det tillsammans med en storspelande Christian Boman gjorde att Villa Lidköping inte lyckades rinna ifrån.

Istället var det återigen Vetlanda som fick jubla. 2-3 av Pontus Blomberg. Sista ordet i halvleken fick dock Christoffer Edlund med 3-3 på en hörna.

– Vi har mycket boll i den första halvleken men möter ett bra motstånd. Vi är i början av säsongen. Vi har lite nya spelare in och positionsförändringar, det tar lite tid och det måste det få göra. Vi tar det lite lugnt nu, tittar på sekvenser och diskuterar mycket.

I den andra halvleken fick Villa Lidköping utdelning direkt. Johan Löfstedt hittade rätt på en hörna och hemmalaget i ledning, för första gången.

-Känslan är att gör vi 5-3 så hade vi sugit musten ur dom. Vetlanda får ny energi och orkar försvara sig på sitt sätt när dom hela tiden får en kvittering eller ett ledningsmål.

Vad tror du ni hade behövt göra annorlunda i det läget?

-Dom strider ju på bra och är väldigt täta. Vi blev lite för raka i vårt spel, vi skulle behövt klättra runt dom lite mer och skapat lite mer situationer.

Resultatmässigt så blev det ett ställningskrig. Spelmässigt så var det väldigt mycket Villa Lidköpings anfall mot Vetlandas försvarsspel. Bortalaget gjorde det dock bra och motade gång på gång Villas chanser till bra lägen. Samtidigt som man fick göra ganska enkla mål.

Axel Ekholm kvitterade till 4-4 och Pontus Nordström satte Vetlanda i ledningen efter mål på en retur. Det var dock Villa Lidköping som, likt den första halvleken skulle få det sista ordet.

Först kvitterade Johan Löfstedt med en styrning framför Christian Boman och när sedan klockan tickade upp mot 92 så var det dags för Christoffer Edlund att avgöra matchen. Felix Pherson rullade in en hörna som Christoffer dunkade upp i nättaket till 6-5.

-Vi gör en bra defensiv match trots att vi släpper in fem mål. Vi låter dom bara skapa fyra hörnor på nittio minuter och då har man gjort en ganska bra match om man lyckas hålla det där. Det kändes lite frusterande att släppa ett par ganska enkla mål men totalt sett så är vi ganska nöjda, säger Sixtensson.

Nästa match spelas mot AIK i Vänersborg när det är dags för träningsturnering mot AIK, Frillesås och IFK Vänersborg (9-11 oktober).

 

 

Matchfakta

Villa Lidköping – Vetlanda BK (6-5)

0-1 Filip Bringe (Joakim Andersson) 4
1-1 Christoffer Edlund (Erik Säfström) 12
1-2 Joakim Andersson 13
2-2 Johan Löfstedt (Alexander Härndahl) 26
2-3 Pontus Blomberg (Pontus Nordström) 37
3-3 Christoffer Edlund (Felix Pherson) 45
—–HALVTID—–
4-3 Johan Löfstedt (Erik Säfström) 50
4-4 Axel Ekholm (Pontus Blomberg) 63
4-5 Pontus Nordström 67
5-5 Johan Löfstedt (Christoffer Edlund) 79
6-5 Christoffer Edlund (Felix Pherson) 91

Hörnor:

Villa Lidköping: 17
Vetlanda BK: 4

Utvisningar:

Villa Lidköping: 0x10
Vetlanda BK: 1×10

Domare: Christoffer Aidesjö

Så spelade Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Joel Broberg – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Alexander Härndahl Jr, Tobias Augustsson Jr, Albin Thomsen, Anton Johansson (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se