Herrlaget säkrade Elitserisegern

19 februari 2021 19:00
1-4 (0-2)

Villa Lidköping är seriesegrare – det efter seger mot Motala och ett positivt resultat i Gubbängen: “Alltid skönt att vinna serien men nu ska vi fokusera på att vinna säsongens sista match”

Villa Lidköping vände uddamålsunderläget mot Motala och kunde vinna komfortabelt med 4-1 på K Bygg Arena. Det samtidigt som AIK förlorade i en dramatisk match mot Broberg/Söderhamn, betyder att Villa är klara seriesegrare.

-Vi gjorde vårt idag och tog två oerhört viktiga poäng och det är jag nöjd med, säger Christoffer Edlund efter matchen som tog Villa till seriesegern.

Det var hemmalaget som gjorde matchens första mål på en hörna efter 20 minuter. I den här perioden hade Motala ett flertal målchanser som Jesper Thimfors motade. Erik Säfström kvitterade och precis innan pausvilan satte Jesper Eriksson 2-1 på en hörna.

I den andra halvleken skulle det dröja innan det första målet kom och då var det Villa Lidköping som gjorde det – återigen på en hörna. Martin Johansson dunkade in 3-1 och från det målet så var det ett stabilt bortalag som skulle räkna hem två viktiga poäng.

-De stod med elva spelare i eget straffområde så det var svårt att skapa målchanser idag. Men vi har har bra tålamod på den här isen och vinner matchen på ett litet annorlunda sätt, på fasta situationer och det är vi jättenöjda med. Det är viktigt att vi hittar rätt där, säger Edlund.

Johan Löfstedt gjorde matchens sista mål. Petter Björling spelade fram Johan som tog avslut vid straffområdeslinjen, ett skott som satt distinkt bakom en annars bra Jussi Aaltonen.

-Vi är tyngre och vi vill anfalla, det var en speciell match. Vi vet att det är tufft här, utomhus, mindre plan och Motala gör det tight. Men vi sätter våra fasta situationer idag och avgör på det sättet. Kul att det lossnar där.

När domaren blåste av matchen på K Bygg Arena var det ett par minuter kvar i Gubbängen och mötet mellan AIK och Broberg. En match som Söderhamnslaget avgjorde med ett par sekunder kvar. Något som tog Villa till seriesegern. 

–Alltid skönt att vinna serien men nu ska vi fokusera på att vinna säsongens sista match, avslutar Edlund.

Matchfakta (Motala – Villa Lidköping)

1-0 Fredrik Lönn (K) (Viktor Spångberg) 18
1-1 Erik Säfström hörna
1-2 Jesper Eriksson (Erik Säfström) 44
—–HALVTID—
1-3 Martin Johansson (Erik Säfström) 70
1-4 Johan Löfstedt (Petter Björing) 82

Hörnor:

IFK Motala: 11
Villa Lidköping: 8

Utvisningar:

IFK Motala: 1×10
Villa Lidköping: 1×10

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Petter Björling – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Jesper Eriksson – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Joel Broberg, Alexander Härndahl (Jr), Albin Thomsen, Alexander Karlgren, Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se