Damlaget klart för semifinal mot Skutskär i Svenska Cupen

4 oktober 2020 15:30
0-8 (0-2)

Villa Lidköping vann gruppspelet – nu väntar semifinal i Svenska Cupen

Tre raka segrar och en målskillnad på fina 29-4 betyder gruppseger och semifinalspel i Västerås nästa helg. Dagens match vann Villa Lidköping mot Mölndal Bandy med 8-0.

Villa Lidköping kan klappa sig själva på axeln efter en ny seger. Damlaget har inlett säsongen 2020/2021 med tre raka segrar och efter dagens match mot Mölndal så kan man summera gruppspelet i Svenska Cupen som gruppsegrare.

Det var Matilda Svenler som öppnade målskyttet i Ale Arena. Det skulle dröja 13 minuter men målet kom helt rättvist. Strax därefter var det dags för Sofia Eriksson att öka på ledingen och när sedan Svenler gjorde sitt andra mål i matchen så kunde bortalaget punktera matchen ganska omgående.

Ida Friman satte 4-0 på passning av dagens poängdrottning, Sanna Gustafsson. Nyförvärvet från Skutskär stod för två assist och två mål. Ida Friman gjorde 5-0 på Gustafssons passning och sedan var det dags för Sanna att göra sitt första mål i matchen.

Precis innan domaren blåste av för halvtidsvilan så hittade Lisa Östman målet på passning av Annie Berner.

I den andra halvleken såg det ut som att måskörden skulle fortsätta. Sanna Gustafsson ökade på ledningen till 7-0 i den första spelminuten men därefter hade Villa Lidköping problem att få in bollen i målet. Den andra halvleken blev oerhört målsnål och det dröjde till matchminut 90 innan nästa mål skulle komma. Tilda Ström var det som fick avsluta både matchen och gruppspelet.

Med tre raka segrar, 12-1 mot KS Bandy, 7-3 mot Västerås och 8-0 mot Mölndal så står damlaget som gruppsegrare. Man kommer nu att få möta Skutskärs IF i semifinal. Slutspelet startar lördag den 10 oktober i Västerås. Villa Lidköping spelar sin semifinal 17.00 på lördagseftermiddagen.

FAB6153

(Nyförvärvet från Skutskär stod för fyra poäng i segern mot Mölndal. Nu får hon möta sin förra klubb i semifinal.)