Kvitterat i matchserien efter 4-3 mot Sandviken på bortaplan

16 March 2021 18:00
3-4 (1-1)

Villa Lidköping har kvitterat i matchserien – seger borta mot Sandviken med 4-3: “Otroligt bra defensiv insats”

1-1 i matchserien är ett faktum. Herrlaget åkte upp till Göransson Arena och vann med 4-3 efter en fin insats med lite onödig dramatik på slutet.

-En otroligt skön seger, jag tycker vi är helt värda den här segern och nu har vi kvitterat i den här serien och ska ladda om inför torsdag, säger Tim Persson som blev tvåmålsskytt i Göransson Arena.

Tim satte 1-0 på passning av Martin Karlsson men hemmalaget lyckades vända runt och göra både 1-1 och 2-1 innan kvarten var spelad. Villa Lidköping skulle dock få sista ordet, två gånger om, innan Daniel Labe blåste för halvtidsvila. Joel Broberg kvitterade och Johan Löfstedt satte bortalaget i ledningen med en bomb i Joel Othéns vänstra kryss.

Vad sa ni i paus?

-Vi ville vara med från start, vi hade en liten dipp efter paus i förra matchen och det ville vi fixa till idag. Vi gör det bra och arbetar oss in fint i andra halvlek och pumpar på bra.

2-3 stod sig länge och även om Villa Lidköping var nära 2-4 ett par gånger så var det Sandviken som kvitterade efter ett fint anfall där Linus Forslund petade in 3-3.

Med tio minuter kvar av matchen skulle avgöradet komma. Joel Broberg satte ut bollen till Johan Löfstedt som spelade in en fristående Tim Persson och ledningsmålet var ett faktum. 

– Ett fint anfall där Löfstedt (Johan) får en passning av Joel och serverar sedan mig ett öppet mål, jag ska vara där så det var skönt, säger Tim.

Matchen slutade alltså med en Villaseger och nu är det 1-1 inför torsdagens match i Sparbanken Lidköping Arena. Tvåmålsskytten summerar matchen:

-Vi gör en otroligt bra defensiv insats, sedan kanske den lilla skärpan i offensiven inte är där men vi skapar lägen och ska väl kanske rulla ifrån, men vi kontrollerar andra halvlek rätt bra. Resultaet kändes rättvist genom hela matchen, vi har en jämnare nivå mot förra matchen och det visar vi och är starkare än dom i andra halvlek.

Torsdagens match startar 18.00 i Sparbanken Lidköping Arena.

 

Matchfakta (Sandvikens AIK – Villa Lidköping BK)

0-1 Tim Persson (Martin Karlsson) 4
1-1 Dennis Henriksen (Albin Airisniemi) 6
2-1 Oscar Stadin (Linus Forslund) 16
2-2 Joel Broberg 40
2-3 Johan Löfstedt (Joel Broberg) 41
—–HALVTID—
3-3 Linus Forslund (Rasmus Forslund) 75
3-4 Tim Persson (Johan Löfstedt) 83

Hörnor:

Sandvikens AIK: 8
Villa Lidköping: 8

Utvisningar:

Sandvikens AIK: 1×10
Villa Lidköping: 0x10

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Alexander Karlgren– Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Martin Karlsson – Joel Broberg
Tim Persson – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Albin Thomsen, Alexander Härndahl (Jr), Petter Björling, Theo Lewerin, Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se