Jesper Eriksson tog Villa Lidköping till SM-final

30 mars 2021 18:00
1-2 (1-1)

Jesper Eriksson upprepade fjolårets semifinalsaga – tog Villa Lidköping till final efter ett sent avgörande: ”Ett väldigt bra skott”

Villa Lidköping är klart för sin tredje raka SM-final och det var återigen Jesper Eriksson som frälste laget med ett sent avgörande mål. Den här gången till 2-1 efter 86 minuter.

– Haha, det här är skoj men jag minns inte ens anfallet, jag har fått det berättat för mig i efterhand. Jag får tydligen bollen av Joel och möter försvaret, sedan får jag faktiskt till ett väldigt bra skott och det kan nog vara det hårdaste jag skjutit, säger matchvinnaren och skrattar.

Det var dock Sandviken som öppnade matchen bäst. Som de flesta pratade om på förhand så såg man desperationen i laget som satte mycket på ett kort redan från start. Det skulle dock bli Villa Lidköping som fick jubla först. Erik Säfström satte 1-0 efter ett skott i vinkel och det blev ett resultat som stod sig halvleken ut.

– Var inte nöjda. Men vi hade 1–0 och reder ut stormen, de är bättre än oss i första och vi får inte till vårt spel. Vi visste att de skulle vara bättre än senast, säger Eriksson.

I den andra halvleken växlade Villa Lidköping upp och stod för en fin halvlek. Speciellt defensivt. Laget hade lägen till 2-0 men det skulle istället bli oerhörd dramatik när Hannes Edlund satte 1-1 på straff.

– Jag tycker vi är bättre än vad vi är i första. Sedan tror jag vi har fler lägen som vi borde gjort 2–0 på, det känns så i alla fall. Det var skönt att vi fick stå som segrare.

Och Jesper fick inte bara stå som segrare. Han fick även stå som matchvinnare efter ett 2-1-mål som blev matchens sista och tog laget till SM-final i Uppsala. En match som spelas på lördag mot AIK Bandy.

– Nu ska vi ladda för final. Det blir en skoj final, kul att det är AIK och det vet jag att dom också tycker. En final som är bra för bandysverige.

Matchen den avgörs i Recoverhallen, Uppsala med start 16.15 på lördag. Motståndet är som sagt AIK Bandy.

(Här avgör Jesper Eriksson och vi bjuder även på segerintervjuer)

Matchfakta (Sandvikens AIK – Villa Lidköping BK)

0-1 Erik Säfström (Tim Persson) 20
—–HALVTID—
1-1 Hannes Edlund (straff) 68
1-2 Jesper Eriksson (Joel Broberg) 85

Hörnor:

Sandvikens AIK: 10
Villa Lidköping: 8

Utvisningar:

Sandvikens AIK: 1×10
Villa Lidköping: 1×10

Så spelade Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Martin Karlsson – Joel Broberg
Tim Persson – Tim Persson – Johan Löfstedt

Avbytare: Alexander Härndahl (Jr), Alexander Karlgren, Petter Björling, Jesper Eriksson, Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se