Tilda Ström 6 mål när Villa Lidköping vann stort mot Skirö

30 januari 2021 15:00
3-15 (1-8)

Damlaget vägrar att förlora – 13 segrar på lika många försök och den färskaste segern kom mot Skirö på lördagen: ”Matchplanen fungerade bra”

15–3 mot Skirö, två poäng och en ännu större målskillnad. Villa Lidköping fortsätter att toppa Elitserien, något man gjort i många veckor nu.

– Vi hade en tydlig matchplan som jag tycker fungerade bra. Vi hade ett mål och det vara att göra ett tidigt mål, dels för att få igång matchen men att också för att få dem att känna att det inte skulle vara nära poängen, säger Christer Andersson.

Tilda Ström satte 1-0 efter 2 minuter och sedan var målkavalkaden igång. Både för Tilda och laget. 2-0, 3-0 och 4-0 kom innan klockan slagit 13 matchminuter och då hade Tilda redan gjort ett hattrick.

Skirö reducerade visserligen två gånger om men det skulle aldrig hota bortalaget som den här dagen, som alla andra gånger den här säsongen, var ostoppbara.

Moa Friman satte 5-2, Matilda Svenler gjorde 6-2 och Tilda Ström gjorde sitt fjärde efter 36 minuter. Det blev också halvlekens sista.

I den andra halvleken såg Agnes Ögren till att starta spelet, på samma sätt som i den första halvleken – med ett nytt Villamål. Agnes såg på egen hand till att göra 8-2 och hur boken skulle skrivas därifrån, de första ni nog vid det här laget.

Matchen slutade med hela 15-3 och Villa Lidköping har 13 raka segrar och 26 poäng, det är två poäng mer än tvåan Västerås, men de ska tilläggas att Villa har en match mindre spelad.

På lördag blir det seriefinal mot Västerås, vid seger där så ska det mycket till om Villa Lidköping ska tappa förstaplatsen. En eventuell serieseger skulle betyda en klar fördel i slutspelet då vinnaren får välja semifinalmotståndare.

– Vinner vi den matchen ska det mycket till om Västerås ska kunna ta sig förbi oss, säger Villatränaren.

Vad tar ni med er från matchen?

– Det är mycket men först och främst hur vi bygger vidare på vårt grundspel och fortsätter göra de sakerna som vi är bra på.

Elitseriedebut för Moa

I matchen mot Skirö saknade Villa Lidköping sin ordinarie högerback, Lisa Östman. Istället blev det dags för unga och duktiga Moa Ellefsen (född 2004) att få göra elitseriedebut. Och inte nog med att hon spelade nittio minuter bandy i landets högsta serie, hon skrev in sig i matchprotokollet – assistpoäng efter framspelning till Moa Frimans 5-2-mål.

– Jag är imponerad av Moa. Hon kliver faktiskt in och spelar elitseriebandy som om hon aldrig har gjort annat, säger Christer Andersson.

SOR5929

0-1 Tilda Ström (Wilma Wachenfeldt)
0-2 Tilda Ström (Ida Friman)
0-3 Matilda Svenler (Moa Friman)
0-4 Tilda Ström (Sanna Gustafsson)
1-4 Karla Thuresson (Amanda Ramborgh)
2-4 Emma Drott (Irma Haraldsson)
2-5 Moa Friman (Moa Ellefsen)
2-6 Matilda Svenler (Moa Friman)
2-7 Tilda Ström 
—–HALVTID—–
2-8 Agnes Ögren
2-9 Ida Friman (Julia Wallgren)
2-10 Sanna Gustafsson (Agnes Ögren)
2-11 Sofia Eriksson (Sanna Gustafsson)
2-12 Tilda Ström
2-13 Sanna Gustafsson
3-13 Amanda Ramborgh
3-14 Moa Friman
3-15  Tilda Ström (Sanna Gustafsson)

Hörnor:

Skirö: 5
Villa Lidköping: 10

Utvisningar:

Skirö: 2×10
Villa Lidköping: 0x10

Så spelade Villa Lidköping:

Sofie Millqvist
Sanna Gustafsson – Moa Elfssen (Jr) – Viktoria Karlsson – Camilla Andersson – Wilma Wachenfeldt
Ida Friman – Agnes Ögren – Moa Friman
Matilda Svenler – Tilda Ström

Avbytare: Julia Wallgren, Annie Berner, Sofia Eriksson, Malin Kall och Pernilla Elardt (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se