Slider

Damlaget vann rond 1

6 March 2021 17:00
0-2 (0-0)

Damlaget krigade sig till den första semifinalen – nu kan laget ta sig till SM-final på lördag: “Mycket kriga och lite skönspel”

Villa Lidköpings succésäsong fortsätter. I grundserien vann man samtliga matcher och nu har man fortsatt på samma spår i semifinalserien. Seger mot Skutskär med 2-0 i en match som blev oerhört svårspelad.

-Det var framförallt vädermässigt en märklig match. I den första halvleken var det mycket vind och det gick att spela första tjugo minuterna. I den andra halvleken började det regna och isen blev knottrig, efter det kom det lite hagel och även snö, så det var väldigt mycket kriga och lite skönspel, säger Christer Andersson.

Under de första tjugo minuterna passade även Tilda Ström på att göra matchens första mål och när matchen gick mot pausvilan så kom även 2-0, även det från säsongens måldrottning – Tilda Ström.

-Tjejerna viker inte ner sig någon gång, vi var på varandra hela tiden om att inte släppa det här och är det något man kan bidra med när isen är dålig så är det att kriga. Vi gjorde allt för att hålla dom utanför straffområdet och det gör vi bra.

Att Tildas två mål i den första halvleken skulle bli matchens enda kanske inte så många trodde, men så blev det. Villa Lidköping vann med 2-0 och har skaffat sig ett bra läge att skriva klubbhistoria på lördag. Vid seger i helgen så är laget klart för SM-finalen i Uppsala.

-Skutskär gör det bra, de spelar tätt och de har de möjlighet att göra det när vi inte kan nyttja farten i vårt spelet.

Nu kan ni bli finalklart på lördag, tänker man något på finalen?

-Fokus nu är att vi har 180 minuter bandy på oss för att vinna det här. Vi har momentum nu och får även spela på vår hemmaplan. Nu ska vi göra allt vi kan för att vinna den här matchserien och sedan kan vi börja titta framåt, säger Christer Andersson.

(Matchfakta – Skutskär  vs Villa Lidköping)

0-1 Tilda Ström (Camilla Andersson)
0-2 Tilda Ström (Matilda Svenler)
—–HALVTID—

Hörnor:

Skutskär: 7
Villa Lidköping: 13

Utvisningar:

Skutskär: 3×10
Villa Lidköping: 1×10

Så spelade Villa Lidköping:

Pernilla Elardt
Sanna Gustafsson – Lisa Östman – Viktoria Karlsson – Camilla Andersson – Annie Berner
Ida Friman – Agnes Ögren – Moa Friman
Matilda Svenler – Tilda Ström

Avbytare: Wilma Wachenfeldt, Julia Wallgren, Sofia Eriksson, Malin Kall och Sofie Millqvist (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se