22 mål på 2 matcher - herrlaget vann mot Vetlanda på onsdagskvällen

2 december 2020 19:00
1-10 (0-5)

Kreativt och diciplinerat – Villa Lidköping vann med tvåsiffrigt trots saknaden av Johan och Felix: “Kul att dom får visa övriga bandysverige hur bra dom är”

Johan Löfstedt saknades. Felix Pherson saknades. Trots det kunde Villa Lidköping vinna kvällens tuffa bortamatch med hela 10-1. Imponerande? Svar ja.

-Det var mycket stabilt idag. Det var fina prestationer därute idag och en bra lagsinsats rakt igenom, säger tvåmålsskytten Christoffer Edlund efter matchen.

Det var också Christoffer som öppnade upp målskyttet. Ludvig Johansson vann bollen vid eget straffområdet, satte iväg den till Jesper som drog iväg en lyra på direkten. I djupled plockade Edlund ner bollen och kunde runda, en till kvällen, mycket bra David Borvall.

Vetlandas Emil Federov kvitterade på hemmalagets första klara målchans men det skulle också bli det enda målet i matchen för smålandslaget. Villa Lidköping var helt enkelt ett par växlar större än Vetlanda ikväll. Albin Thomsen satte 1-2 innan första halvleks gigant, Erik Säfström, satte 1-3 med ett fint skott efter isen.

Två minuter senare var det dags igen för Erik Säfström att bli inblandad i ett mål. Efter fint förarbete på vänsterkanten hittade han in till Joel Broberg som petade in 1-4, Joel skrev klart första halvlekskapitlett genom att även göra 1-5.

-Vi känner oss väldigt trygga i det vi gör, både offensivt och defensivt. Vi är ett väldigt bra lag och dom yngre tar för sig på ett jättefint sätt, säger Edlund.

I starten av den andra halvleken sprattlade Vetlanda fram ett par ganska bra målchanser. Jesper Thimfors och försvarslinjen stod dock emot och det blev istället Villa Lidköping som fick det första ordet.

En ganska ovanlig målskytt, i alla fall med två skottmål på en och samma match, Jesper Eriksson hittade målet två gånger om ikväll. Först 1-6 på egen hand när han fick vandra fritt på offensiv planhalva och avlossa ett skott från distans. Fyra minuter senare bröt han en vänsterhörna och skickade upp ett skott i nättaket – på ett sådant där sätt som bara Jesper gör på hörnor. 

När Felix Pherson och Johan Löfstedt saknades så öppnades det ytor för ett par yngre spelare, bland annat Alexander Härndahl som under den sista halvtimmen var delaktig i mycket av spelet. Christoffer Edlund var noga med att ge beröm efter matchen: 

– Alla yngre spelare som är med oss är jättedukitga. Vi som spelar i Villa Lidköping och får träna med dom varje dag vet det. Idag var det kul att dom får visa övriga bandysverige hur bra dom är.

I Sportbladets sändning fick han frågan hur han bidrar till deras utveckling på träningarna och såhär var svaret:

-Jag försöker vara med och bidra och dela med mig av det jag kan, men dom är duktiga och kan mycket själva.

Nästa match den spelas redan på lördag och då åker Villa Lidköping till Söderhamn för match mot Broberg. Matchen den startar 17.00.

Matchfakta (1-10) 

0-1 Christoffer Edlund (Jesper Eriksson) 3
1-1 Emil Federov (Emil Nordström) 12
1-2 Albin Thomsen (Martin Karlsson) 19
1-3 Erik Säfström (Christoffer Edlund) 25
1-4 Joel Broberg 26
1-5 Joel Broberg (Alexander Härndahl) 40
—–HALVTID—-
1-6 Jesper Eriksson (Joel Broberg) 50
1-7 Jesper Eriksson (Erik Säfström) 54
1-8 Tim Persson (Martin Andreasson) 66
1-9 Joel Broberg (Alexander Härndahl) 75
1-10 Christoffer Edlund (straff) 78

Hörnor:

Vetlanda: 5
Villa Lidköping: 10

Utvisningar:

Vetlanda: 2×10
Villa Lidköping: 0x10

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Petter Björling – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Jesper Eriksson – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Joel Broberg

Avbytare: Albin Thomsen, Alexander Härndahl (Jr), Theo Lewerin, Alexander Karlgren, Anton Johansson (rmv)

BANNER MALL sport


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se