FAB0740

Sofie Millqvist prisas som årets bästa junior i svensk bandy

Sofie Millqvist är Årets Junior inom svensk bandy: ”Axlat rollen som Villa Lidköpings trygga punkt i målet”

Svensk bandy fortsätter att hylla de som hyllas bör och nu har det blivit dags att presentera Årets Junior på såväl pojk- som flicksidan. Klart står nu att Villas målvakt Sofie Millqvist blir årets junior på flicksidan.

Svensk bandy skriver följande på sin hemsida:

Årets Junior på flicksidan hittar vi mellan stolparna i ett av landets bästa lag. Ett lag där hon fått ta över kostymen efter en världsmålvakt, men där hon också imponerat stort. Årets Junior heter Sofie Millqvist, Villa Lidköping BK.

Juryns motivering:

“Sofie Millqvist är en spelare som tagit stora framsteg de gångna säsongerna. Denna säsong har hon axlat rollen som Villa Lidköpings trygga punkt i målet. Att åta sig rollen efter en värdsmålvakt har Sofie klarat med bravur. Hon är en stabil, trygg och otrolig följsam målvakt som skapar stort lugn runt omkring sig. Tittar vi tillbaka en säsong var hon en stor bidragande faktor till F17-landslagets VM-guld i Finland. Den utveckling Sofie gjort är inspirerande att följa. Här har vi en framtida världsmålvakt. En målvakt innehar en utsatt position, vilket gör det extra imponerande att se det lugn och mogna spel som Sofie inbringar, trots sin unga ålder”.

På pojksidan hittar vi Årets Junior med ett SM-guld runt halsen och heter Jesper Granqvist, Edsbyns IF.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se