IMG 7888

Dam: så är kontraktsläget i damlaget

En spelare ut och två nya in – så är läget i damtruppen: ”Vi arbetar för fullt med förlängningar och eventuella nyförvärv”

Villa Lidköpings damlag rustar för en ny säsong i landets högsta serie och målet är att efter två semifinalsäsonger ta sig till final – här är läget i truppen.

En spelare och en ledare har valt att avsluta sina uppdrag i Villa Lidköpings damlag. Maja Hellqvist (Anfallare) och Henrik Wiklund (Material).

– Vi vill givetvis tacka Maja och Henrik för deras tid i klubben, båda två har lagt ner mycket tid för Villa och det är vi tacksamma för. Vi lyckoönskar båda två med sina framtida uppdrag, säger klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson.

In till klubben hittar vi två nya spelare och en ny assisterande tränare. 

På spelarfronten har damlaget rekryerat Wilma Wachenfeldt (Från Tranås) och Sanna Gustafsson (Från Skutskär). Två spännande namn, Wilma som är en ung talang och Sanna som är lite mer rutinerad med både VM-guld och två SM-finaler i bagaget.

Som assisterande tränare hittar vi Andreas Ingemarsson som kommer från ett guld med P17 och som nu ska kampera ihop med damlagets huvudtränare, Christer Andersson.

Villakontrakt 

*Upptaderad senast, 8/6.

31 mars 2021 (8 spelare): Viktoria Karlsson, Tilda Ström, Matilda Svenler, Camilla Andersson (Nytt kontrakt), Malin Kall (Nytt kontrakt), Julia Wallgren (Nytt kontrakt), Lisa Östman, Sofie Millqvist (Mv), Pernilla Elardt (Mv).

31 mars 2022 (3 spelare): Sara Svensson, Ida Friman, Sanna Gustafsson, Wilma Wachenfeldt.

Spelare in: Sanna Gustafsson (Skutskär), Wilma Wachenfeldt (Tranås).

Spelare ut: Maja Hellqvist (Slutar).

Spelare under kontraktsförhandling: Felicia Kall (Mv), Emma Carlzon, Frida Wiklund, Greta Risberg, Sofia Eriksson, Agnes Ögren, Annie Berner, Olivia Wallgren, Rut-Lina Berner.

Ledare ut: Henrik Wiklund (Slutar).

Ledare in: Andreas Ingemarsson.

Ledarstab: Christer Andersson (Huvudtränare), Andreas Ingemarsson (Ny), Anton Hellqvist (Material), Kerstin Gustafsson (Lagansvarig), Carl-Joan Norrman (Material).

– Vi sitter och diskuterar kontrakt med spelartruppen från i fjol. Det kan säkert bli så att någon slutar på grund av studier men vi arbetar för fullt med förlängningar och eventuellt något eller några nyförvärv, säger klubbdirektör Johansson. 

Läs mer om rekryteringarna:

Klart: Tranåslöftet klar för damlaget >>
Klart: Världsmästare klar för Villa Lidköping >>
Klart: Guldtränaren blir damlagets nya assisterande tränare >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln